Ziare.com

Ministerul Muncii: 400 de proiecte din cadrul POSDRU au fost reverificate

Joi, 02 August 2012, ora 18:41

   

Ministerul Muncii: 400 de proiecte din cadrul POSDRU au fost reverificate
Pana la 20 iulie au fost reverificate 400 de proiecte din cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Rersurselor Umane (POSDRU), din totalul de 446,"restul fiind in continuare in procesul de verificare", au declarat reprezentantii Ministerului Muncii.

"Din totalul celor verificate, la o parte dintre acestea s-a constatat ca au existat anumite cheltuieli neeligibile, iar ca masura s-a dispus nevalidarea acestora in cadrul cererilor de rambursare", au mai spus sursele citate.

In ceea ce priveste numarul cererilor de rambursare ce au fost depuse de la inceputul anului si pana in prezent, acestea sunt in numar de 860 doar la nivelul Autoritatii de Management, restul fiind centralizate de catre Organismele Intermediare.

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, declara in mai ca a luat "o masura dura si radicala", aceea de a verifica toate cele aproximativ 2.900 de proiecte POSDRU, primele care vor fi verificate urmand sa fie cele care trebuie sa primeasca o rambursare.

"Tinand cont de faptul ca s-au intamplat si constatat multe nereguli, am luat o masura dura si radicala: aceea de a verifica toate proiectele Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Acest lucru nu inseamna ca intrerupem derularea proiectelor, ca nu mai facem plati, chiar daca ele vor fi intrerupte de Comunitatea Europeana. Vom face in continuare plati din bugetul Romaniei, dar acele proiecte care trebuie sa primeasca o rambursare, acelea vor fi primele care vor fi verificate. Vrem sa prezentam o garantie totala si viabila Comisiei Europene ca sa nu pierdem fondurile din acest program, care sunt necesare", a mentionat Campeanu.
Sursa: rNews

Articol citit de 1832 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Si baba asta

in loc sa vada de pensia ei nesimtite mai incurca si ea treburile pe la haznea3.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor