Ziare.com

Ministrul Muncii, catre persoane cu dizabilitati: Veti mai avea mult de pedalat pentru normalitate

Joi, 01 August 2013, ora 15:50

   

Ministrul Muncii, catre persoane cu dizabilitati: Veti mai avea mult de pedalat pentru normalitate
Ministrul Muncii a felicitat doua persoane cu dizabilitati pentru performanta de a strabate 42 de orase pe bicicleta. Doi biciclisti, intre care unul nevazator, au sosit joi la Bucuresti unde s-au intalnit cu ministrul Mariana Campeanu.

Cei doi biciclisti - Florin Georgescu, persoana cu un deficit senzorial, absolvent al Facutatii de Psihopedagogie din Bucuresti si doctor in psihologie, si Butu Arnold Csaba, persoana nevazatoare care a participat la Jocurile Paralimpice de la Beijing - au strabatut 21 de judete pe bicicleta in cadrul campaniei "Daramam ziduri pentru a construi punti", al carei scop a fost promovarea normalitatii ca atitudine fata de dizabilitate, scrie Mediafax.

Cei doi barbati i-au spus ministrului Muncii ca exista inca foarte multe obstacole in viata persoanelor cu dizabilitati si ca scopul campaniei lor este sa sensibilieze atitudinea sociala. Mariana Campeanu a fost de acord cu cei doi si a insistat ca schimbarea mentalitatilor dureaza.

"E bine ca nu va opriti aici, dar mai aveti mult de pedalat", a comentat Mariana Campeanu.

Ministrul a tinut sa precizeze si faptul ca integrarea persoanelor cu dizabilitati trebuie facuta de ambele parti.

"Daca o persoana cu dizabilitati se multumeste doar sa primesasca o indemnizatie mai mare, o persoana care sa-l insoteasca, medicamente gratuite sau alte facilitati si nu doreste sa se integreze singura, atunci va fi greu ca noi, in mod fortat, sa facem acest lucru. De aceea spuneam ca va fi greu. Munca e comuna", a mai spus ministrul.

Campania s-a desfasurat in cadrul proiectului "Servicii sociale integrate si formare vocationala pentru persoane cu dizabilitati", finantat prin Fondul Social European.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 882 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
9 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"...dar mai aveti mult de pedalat",

Din fericire doamna Campeanu nu va mai avea mult de "pedalat".Peste o luna vine toamna si atunci aceasta doamna va da proba la viteza.Va fi fugarita si de cei care vad(opozitia) si de cei care nu vad(puterea).

 

Sint uimita de puterea celor doi concurenti pe care doresc

sa-i FELICIT din suflet si cu mindrie, de a concura la jocurile de la Beijing, dar dezamagita de atitudinea d'nei Campeanu prestataara a unei functii pe care NU o merita in Romania;!! in alta tara civilizata era zburata imediat din funtie,, pentru aceasta exprimare, fata de persoanele cu dezabilitati.!! pacat ca a creat-o Dzeu femeie;..nu-si merita locul printre oameni !!

Alta babete immputita

Asi vrea so vad pedaland la bicicleta care are rotile sunt outele lui Bombo.Cat misto a putut sa faca vagaboanda de cei 2 ciclisti.Eu nici in gat no Fuuhht pe aceasta Scroffete

 

 

@dr.StrangeLove

adevarata dorinta ta, sper sa se indeplineasca, nu stiu unde este Tirgusoru Nou asta dar banuiesc ca este mai rau putin decit in iad !

@Hahn

Penitenciarul de Femei Targsor
ADRESA Str. Principală, com. Aricesti-Rahtivani, sat Targsorul Nou
Tel. (0244) 381.254/380.770
Fax (0244) 380.345
e-mail ptargsor@dgp.ro
DIRECTOR
Subcomisar de penitenciare Mihaela PUSCAS

 

 
 

@ dr. StrangeLove

dodtore, eu zic sa o trimitem mai intai, apoi o sa ii dam si adresa !


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor