Ministrul Muncii, despre salarii, indemnizatii si somaj

Marti, 17 Iulie 2012, ora 20:54
3044 citiri
Ministrul Muncii, despre salarii, indemnizatii si somaj

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a facut, marti, cateva precizari legate de salarii indemnizatii si somaj.

Intr-o interventie la Romania Tv, ea a precizat ca reintregirea salariilor continua dupa planul stabilit.

"Proiectia este favorabila, semnalele din economie sunt normale, nu avem semnale ca nu am putea realiza marirea salariilor bugetarilor cu 8%", a spus aceasta.

In plus, legat de ajutoarele la incalzire, ministrul Muncii considera ca nu se vor face modificari importante si ca, in prezent, se lucreaza la conturarea profilului consumatorului vulnerabil, care va fi gata pana in octombrie.

Ulterior, oficialii romani vor duce propunerile pe masa celor de la Fondului Monetar International (FMI), pentru a fi aprobate.

In alta ordine de idei, Mariana Campeanu a prezentat primele cifre oficiale legate de tinerii someri, precizand ca 3.500 de romani s-au inscris pentru a primi aceasta indemnizatie, dupa rezultatele dezastruoase de la examenul de bacalaureat.

Ea a apreciat ca multi dintre acestia isi vor gasi locuri de munca, mai ales dupa adoptarea recentelor masuri, de scutire de la plata CASS a angajatorului timp de un an pentru tineri si de plata la incasarea facturilor.

"Vor fi angajati pe cate locuri de munca vor fi disponibile, dar pot sa va spun ca astfel de facilitati au condus la angajarea tinerilor in foarte multe unitati economice, pentru ca angajatorul e stimulat, nemaiplatind atatea contributii la stat", a sustinut Mariana Campeanu.

De asemenea, ea a mai spus ca nu s-a discutat inca despre bugetul de asigurari sociale, deoarece se asteapta datele pentru primele 6 luni.

"O sa discutam cu cei de la FMI si o sa facem estimari sa vedem care va fi efortul bugetar", a subliniat ministrul Muncii.

Pentru ea, indemnizatiile pentru mame reprezinta o "neimplinire personala, dar sper ca in septembrie sa reusim sa trecem prin Parlament aceasta modificare, pentru ca ea e singura care a ramas neintregita".

Citeste si:
Litigii de aproape un miliard de euro la CNAIR pentru nerespectarea clauzelor, anunță Grindeanu
Litigii de aproape un miliard de euro la CNAIR pentru nerespectarea clauzelor, anunță Grindeanu
inistrul Transporturilor Sorin Grindeanu a declarat sâmbătă, 28 mai, că în prezent există litigii în care diverse firme cer CNAIR aproape un miliard de euro pentru nerespectarea unor clauze...
Ce a discutat premierul Nicolae Ciucă despre energia nucleară în România cu o delegație a senatului SUA
Ce a discutat premierul Nicolae Ciucă despre energia nucleară în România cu o delegație a senatului SUA
Prim-ministrul Nicolae Ciucă a primit sâmbătă, 28 mai, o delegaţie a Senatului SUA condusă de Robert Portman. În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte legate de sprijinul...