Ministrul Muncii: Lucrurile s-au mai schimbat, tinerii nu mai cer salarii asa de mari

Joi, 06 Iunie 2013, ora 08:18
1623 citiri
Ministrul Muncii: Lucrurile s-au mai schimbat, tinerii nu mai cer salarii asa de mari
Foto: TVR

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat, miercuri seara, ca tinerii care isi cauta de munca nu mai au pretentii financiare atat de mari fata de acum cativa ani.

Declaratia a fost facuta in contextul in care ministerul lucreaza la doua proiecte pilot de cate cinci milioane de euro, menite sa ajute tinerii care isi caute un job.

"S-au mai schimbat lucrurile, nu mai cer asa salarii mari. Incercam sa organizam acele targuri de munca, in functie de cerintele pe care le fac angajatorii, sa aducem exact persoanele care sunt calificate pe domeniile respective", a spus Campeanu la TVR 1.

Ea a dat cateva exemple unde masurile ministerului au dat roade.

"Avem o experienta favorabila la Cluj, atunci cand Bosch a vrut sa angajeze 300 de persoane pe anumite domenii, noi am cautat in baza de date acei someri care aveau calificarea ceruta, am trimis si am adus din satele din jur, i-am adus la targul respectiv, au vorbit cu angajatorii si i-am dus inapoi. Acei oameni care au corespuns au fost angajati.

Incercam sa mergem cu o oferta de locuri de munca adecvata somerilor. Asa am incercat. Rezultatele nu sunt la nivelul asteptarilor, dar daca vom construi in continuare aceste programe poate vom reusi. De exemplu, de la Mechel tot de la Cluj au fost 65 de persoane care au fost angajate individual in functie de specialitate si cerinta unui angajator", a continuat ea.

In plus, ministrul a discutat si despre doua legi care vor ajuta aceasta categorie si care urmeaza sa fie adoptate pana in toamna.

"In afara planului national de stimulare a ocuparii tinerilor, avem doua legi in Parlament. Una care se refera la ucenicie si una care va crea posibilitatea unui tanar absolvent sa faca un stagiu de practica undeva, pentru ca atunci cand termina facultatea si merge sa se angajeze prima intrebare care i se pune este 'ce experienta ai?' si el ridica din umeri. Acestea se adopta caterogoric pana in toamna", a adaugat Campeanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
#Mariana Campeanu salarii tineri, #tineri salarii mici, #tineri salarii angajare, #programe tineri angajare , #ministrul Muncii