Ponta, despre majorarea pensiilor: Dam, ca, slava Domnului, la pensie chiar trebuie dati bani

Miercuri, 16 Octombrie 2013, ora 17:10
3852 citiri

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, i-a explicat, in sedinta de guvern, premierului Ponta ca pensiile vor fi indexate anul viitor luand in calcul inflatia consemnata in 2012 si nu cea de anul acesta, in contextul in care premierul subliniase ca pensiile vor creste in 2014 peste inflatia actuala.

"Avem cea mai mica inflatie, in scadere, insa pensiile o sa creasca, totusi, cu cat am zis, anul viitor, cu aproape 3%...", a declarat Ponta la inceputul sedintei, insa Campeanu i-a atras atentia ca este vorba de o indexare cu 3,75%.

"3,75? Asa darnici sunteti?", s-a mirat premierul.

"Nu, domnule prim-ministru, se ia inflatia pe anul trecut, din cauza aceasta", i-a raspuns ministrul.

Pensiile cresc cu aproape 4% in 2014. Veste proasta pentru bugetari in proiectul de buget

"Bine. Dam, ca, slava Domnului, la pensie chiar trebuie dati bani, dar auzeam cu 'inflatia galopanta'. 'Inflatia galopanta' e 1,8, e cea mai mica, cred, din foarte multe timpuri", a afirmat Ponta.

Si in urma cu o saptamana Ponta a afirmat ca exista resurse bugetare pentru indexarea pensiilor cu un procent care va depasi rata inflatiei pe anul in curs.

"Vom reusi anul viitor sa indexam si pensiile. Nu s-a taiat nicio pensie, dimpotriva, o sa creasca pensiile, s-au indexat anul acesta cu rata inflatiei si anul viitor vor fi indexate cu mai mult decat rata inflatiei, pentru ca inflatia la sfarsitul anului va fi foarte mica. Noi aveam calculat initial 3 - 3,5 la suta si rata inflatiei undeva spre 2 la suta", a spus atunci Ponta.

#Campeanu Ponta inflatie pensii, #Campeanu explicat indexare pensii Ponta , #ministrul Muncii