Ziare.com

Trei ministere lucreaza la noua Lege a salarizarii, care trebuie aplicata din 2014

Marti, 03 Septembrie 2013, ora 21:06

   

Trei ministere lucreaza la noua Lege a salarizarii, care trebuie aplicata din 2014
Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat, marti, ca un grup interministerial format din specialisti din trei ministere lucreaza, in prezent, la modificarea Legii salarizarii.

Actul normativ ar trebui sa fie finalizat pe parcursul acestui an, pentru a putea fi aplicat incepand cu 2014, potrivit Mediafax.

Campeanu a spus ca pana acum nu au fost consultati si partenerii sociali, adaugand ca la lege lucreaza experti din Ministerul Muncii, Ministerul Finantelor si Ministerul Dezvoltarii.

"Vrem sa cream un cadru general si apoi sa extindem discutiile si la alte ministere", a lamurit aceasta.

In ce conditii ar putea fi posibila majorarea salariilor in 2014

Afirmatia a venit in contextul in care premierul Victor Ponta a declarat, pe 26 iulie, ca intentioneaza sa modifice Legea salarizarii, astfel incat in "anvelopa nationala" sa fie incluse cheltuieli de personal pentru institutii publice, dar si "un salariu minim, probabil de 1.000 de lei, si un salariu maxim".

"Intentionez ca in anvelopa nationala - 7 la suta din PIB negociata cu partenerii nostri internationali - sa facem anvelopa de cheltuieli de personal pentru fiecare institutie in parte - primarie, consilii judetene, minister - sa avem un salariu minim, probabil de 1.000 de lei si un salariu maxim", a precizat atunci Ponta.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2300 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor