Editorial: USL saluta romaneste: s'il vous plait!

Joi, 06 Septembrie 2012, ora 13:19
5423 citiri
Editorial: USL saluta romaneste: s'il vous plait!

S-au scuturat bine de moloz, au salutat grenada care le-a zapacit transeele propunandu-si ca, data viitoare, sa caste mai bine ochii, au sapat altele si au socotit: ce le dam la astia ca sa ne stampileze la vreo 55 la suta? Cu mesaj am incercat, mai ramane vraja.

Si cum la Ministerul Muncii USL a gasit de cuviinta sa instaleze un liberal, era si normal sa vina cu politici in conformitate cu doctrina: protectie sociala, ca nu dau din banii lor!

Dupa sirul de gaselnite cu agatatoare populara, din care imi amintesc doar TVA de 9 la suta la alimentele de baza, despre care erau convinsi ca nu va fi acceptata de FMI, dar vor putea sa se scoata ca ei au incercat, uselistii o utilizeaza din nou pe doamna Mariana Campeanu pe post de paratrasnet cu mana intinsa dupa voturi.

Ministrul a justificat la Antena 3 (unde altundeva?) masura care prevede o perioada de gratie de sase luni pentru asistatii sociali ca sa-si poata plati taxele: "Este o crima sa nu-i lasam pe acesti oameni sa moara de foame? Daca e asa, inseamna ca suntem un Guvern de criminali".

N-as fi atat de drastic cu colegii dumneavoastra, doamna Campeanu, membru PNL! Si pe mamici le-ati facut sa creada ca le veti majora ajutorul de crestere a copilului, sau cum se numeste, si sunt convins ca daca va incordati putin, mai gasiti niste oameni necajiti, fara doar si poate, pe care sa-i trimiteti in insule.

De pilda, cei care-si pierd locurile de munca sa fie iertati, tot pana dupa alegeri, de plata ratelor la banca. Cei care au pensii sub 1.000 de lei sa primeasca un ajutor pentru medicamente in valoare de 500.

Tot pana dupa alegeri, cand puteti sa ramaneti fara bani si cu un deficit care sa determine FMI sa va bata obrazul - dar pana atunci, eventuale credite cu dobanda mica, gratie acordului preventiv, vor fi antamate, nu? Si niciun bai, ca sa se echilibreze veniturile si cheltuielile, urmasii dvs, poate pedelisti, vor trebui din nou sa dea afara bugetari.

Dar potentialul de pomeni este uluitor, nu va opriti aici! Dupa decizia referitoare la bacalaureatul diferentiat electoral, poate n-ar fi de aruncat o idee la care sa mediteze colega Andronescu: sa-l elimine cu totul! Si sa se scoata si tezele, ca si-asa se duc prea multi copaci pe caiete pe care le umplu copiii astia aiurea, fara sa se prinda nimic de ei!

Si nu m-am gandit decat cinci minute. In laboratoarele mintoase exista departamente intregi de vrajitori care numai asta fac: se gandesc cu ce mai poate fi prostit poporul!

Si asta din partea unor politicieni care il dadeau cu capul de pereti pe Gheorghe Pogea pentru celebra taxa, imbecila de altfel? Din partea unor eminenti economisti care plangeau de mila mediului de afaceri acuzandu-l pe Emil Boc ca alunga investitorii?

Revenind la doamna Campeanu, mai am o intrebare: ii scutiti pe asistati si de penalitatile pe care ar putea sa le achite in momentul cand va expira perioada de gratie? Normal! De aia s-au taiat banii de cofinantari.

Citeste si:
Accesul la nunta lui George Simion se face pe bază de brățări, ca la festival. Mesajul de pe accesoriile cu motive tradiționale
Accesul la nunta lui George Simion se face pe bază de brățări, ca la festival. Mesajul de pe accesoriile cu motive tradiționale
Președintele AUR, George Simion, care urmează să se căsătorească la finalul lunii august, a publicat joi, 18 august, un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care îi îndeamnă pe cei care vor...
Continuă „răfuiala” dintre Clotilde Armand și PNL Sector 1. „Primarul scandal nu a reuşit să coboare cu picioarele pe pământ”
Continuă „răfuiala” dintre Clotilde Armand și PNL Sector 1. „Primarul scandal nu a reuşit să coboare cu picioarele pe pământ”
Reprezentanţii PNL Sector 1 i-au transmis joi, 18 august, edilului Clotilde Armand că o aşteaptă la şedinţa de joi a Consiliului Local cu raportul Curţii de Conturi, în contextul în care...