Campeanu: Bugetul Ministerului Muncii va face fata cheltuielilor cu pensiile si salariile

Vineri, 24 August 2012, ora 16:47

   

Campeanu: Bugetul Ministerului Muncii va face fata cheltuielilor cu pensiile si salariile
Bugetul Ministerului Muncii va face fata cheltuielilor prevazute pentru acest an in vederea platii pensiilor si restituirii contributiilor de asigurari de sanatate retinute pensionarilor, ca urmare a unei colectari mai bune a banilor la bugetul de stat, a aratat, vineri, ministrul de resort, Mariana Campeanu.

"Ministerul Muncii a avut, in primul semestru, venituri suplimentare de circa 350 milioane lei, ceea ce ne permite sa renuntam la subventia care era acordata ministerului si era prevazuta in prima varianta de buget.

O sa avem in continuare un plus de 155 milioane asa incat, pana la sfarsitul anului, ne incadram in plata pensiilor inclusiv pentru restituirea contributiei de asigurari de sanatate catre pensionari", a declarat ministrul muncii, care a participat la un eveniment dedicat persoanelor cu dizabilitati, organizat cu ajutorul Fundatiei Light Into Europe.

In legatura cu reintregirea salariilor bugetarilor, Mariana Campeanu a aratat ca asupra salariului din decembrie se va aplica o cota de majorare de 7,4%, dar plata efectiva se va face abia anul viitor, in ianuarie deoarece "asa este sistemul de plata in Romania".

Intrebata daca si in 2013 salariile bugetarilor vor fi majorate, ministrul muncii a spus ca sumele platite in ianuarie vor fi mentinute si "constructia bugetului va avea in vedere si acest lucru".

"In ultimele trei luni, colectarea a fost mai buna, atat la contributii (somaj, sanatate, asigurari sociale - n.r.), cat si la celelalte venituri ale bugetului de stat", a precizat ministrul muncii.

Totodata, Mariana Campeanu a aratat ca, in urma rectificarii, va fi mentinuta ponderea cheltuielilor de personal in PIB la 6,7%.

Referindu-se la revenirea indemnizatiei pentru cresterea copilului la 85% din salariu, ministrul muncii a afirmat ca o ordonanta va intra in dezbatere parlamentara, luna viitoare.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2260 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
DR.STRANGELOVE
rank 5
Cred si eu.
Daca nu pot fura din cauza microfoanelor, banii de salarii si pensii se aduna la buget, in loc sa le intre in conturili offshore.
TaraVrancei
rank 5
Chiar va inchipuiti ca doamna Mariana Campeanu,
nascuta, crescuta si educata inainte de 1989, are vreo solutie pentru noi ? Mese rotunde si sezatori la care sa dam citire statisticilor putem sa facem inca 1000 de ani ? Pana cand capitalurile acumulate de cele cateva zeci (chiar sute) de imbogatiti de dupa 1989 - ar fi vorba de peste 70 miliarde de Euro - nu se vor intoarce in circuitul natural al economiei si nu vor fi rampa de lansare pentru adevarata productie, cea care genereza plus-valoarea, riscul de saracie in randul persoanelor active va creste exponential .. Aceasta este realitatea .. Reusim deocamdata sa supravietuim .. Cum ? Desnationalizandu-ne fiecare familie macar un membru al ei, folosindu-ne puterea de munca si energiile creative care exista in fiecare dintre noi pentru bunastarea altora .. Trista realitate .. Oare sa nu avem parte decat de conducatori care sa ne duca incet si pe nesimtite decat spre pierderea sigura a insasi individualitatii nationale ? .. Cat despre aceasta fosila "vie" numita Campeanu, trimiteti-o sa-si creasca nepotii ! (o fi avand ?) ...
DR.STRANGELOVE
rank 5
Daca nu umfla parchetele,
sa vedeti ca vor ajunge banii pentru toate cele, inclusiv restituirea transelor la FMI.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor