Concursul Darclee: etapa finala

   

Concursul Darclee: etapa finalaArhiva personala Mariana Nicolesco
Mariana Nicolesco: "Laureat sau nu, fiecare concurent e invingator in masura in care s-a depasit pe sine".


Marti 4 si miercuri 5 august, in teatrul in care legendara soprana Hariclea Darclee debuta in 1881, are loc etapa finala a marelui Concurs International de Canto ce-i poarta numele.

Cei 54 de concurenti care au ajuns in aceasta faza a competitiei, acompaniati de Orchestra Festivalului Darclee, sub bagheta Maestrului Marco Balderi, vor da masura propriului talent si a maiestriei pe care au dobandit-o in aspiratia lor spre sferele inalte ale artei cantului.

Astfel, 26 de soprane, 7 mezzosoprane, 7 tenori, un contratenor, 8 baritoni si 5 basi, reprezentand Coreea de Sud, Portugalia, Rusia, Spania, Abhazia, China, Armenia, Polonia, Turcia, Statele Unite, Republica Moldova si Romania se vor intrece pentru premiile Concursului Darclee.
Din Juriul International al Competitiei, prezidat de Mariana Nicolesco, fac parte, dupa cum se stie, personalitati ca Marco Balderi, Baoyi Bi, Eugenio Girardi, Josef Hussek, Stanislaw Daniel Kotlinski, Stephan Poen, Felix Serraclara si Flavio Trevisan, reprezentand Italia, China, Austria, Polonia, Israel, Spania si Romania.

"Laureat sau nu, fiecare concurent e invingator in masura in care s-a depasit pe sine", subliniaza Mariana Nicolesco, care a reusit miracolul de a-i face pe toti concurentii, admisi sau nu in ultima etapa a Concursului Darclee, sa cante impreuna, cu un mare elan al sufletului, celebrul Libiamo din La Traviata de Verdi. Dincolo de competitia de canto, Mariana Nicolesco, Artist UNESCO pentru Pace, poate fi mandra de implinirea crezului sau: "Nimic nu-i apropie pe oameni mai mult decat cantul".


Legenda foto:

Flori si ovatii pentru artistii revelati de Concursul International de Canto Hariclea Darclee care azi se disting in frumoase cariere internationale. Alaturi de Mariana Nicolesco si de Maestrul Marco Balderi, bas-baritonul Zoltan Nagy, soprana Adela Zaharia, baritonul Alvaro Lozano, basul Bogdan Talos si mezzosoprana Oana Andra
Marti, 04 August 2015, ora 15:20
Sursa: Ziare.com
Cele mai citite stiri
Mihai Tudose ii scrie lui Ludovic Orban pentru a-i cere demiterea prefectului de Braila
Mihai Tudose este la a doua epistola transmisa, prin intermediul Facebook, premierului Ludovic ...
Rampa acaparata de pustii teribilisti
* Primaria a rezolvat, recent, problema accesului pe faleza Dunarii a persoanelor cu deficiente ...
La Braila, numarul pacientilor infectati COVID - 19 a depasit 1.000
* la data de 7 august, au fost inregistrate in total 1.005 cazuri, dintre care 21 sunt cazuri nou ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor