Prima etapa a Concursului Darclee s-a incheiat intr-o atmosfera de euforie generala

   

Prima etapa a Concursului Darclee s-a incheiat intr-o atmosfera de euforie generalaArhiva personala Mariana Nicolesco

  • Aplaudat grupul de artisti chinezi

  • Audiata cu mare emotie vocea Haricleei Darclee

  • Ovationata Mariana Nicolesco

  • 77 de concurenti trec in etapa a doua a CompetitieiSambata seara publicul brailean i-a aplaudat cu entuziasm, odata cu toti tinerii participanti la Concursul International de Canto Hariclea Darclee, pe artistii chinezi prezenti la Braila, care au oferit incantatoare melodii din tara lor ca omagiu adus evenimentelor muzicale care ne fascineaza pe toti in aceste zile.

A urmat conferinta sustinuta de Dr. Stephan Poen intitulata 20 de ani de glorie a Artei Cantului, prilej de-a asculta singurele inregistrari existente ale vocii legendarei soprane Hariclea Darclee: Cantecul fluierasului de George Stephanescu si Vai mandruto dragi ne-avem de Tiberiu Brediceanu, si de-a urmari proiectia video a filmului evocand splendidele manifestari dedicate din 1995 incoace memoriei sale, film prezentat la Reuniunea Ambasadorilor UNESCO de la Paris de Mariana Nicolesco. Sala, in picioare, a ovationat-o indelung pe celebra soprana dupa fiecare arie din repertoriul Haricleei Darclee din opere in care a stralucit ea insasi, prezentate pe un vast ecran: Le Cid de Massenet, Il Trovatore de Verdi, Tosca de Puccini.
La finele acestei serate magice, concurentii care au trecut de prima etapa a Concursului Darclee au tras la sorti ordinea de participare in etapa a doua a Competitiei, in fata Juriului International prezentandu-se duminica si luni 77 de artisti : 38 de soprane, 7 mezzosoprane, 12 tenori, 1 contratenor, 13 baritoni si 6 basi. Dintre acestia 32 sunt din Romania, 16 din China, 8 din Polonia, 5 din Rusia, 4 din Republica Moldova, 4 din Coreea de Sud, 2 din Turcia si cate unul din Portugalia, Statele Unite, Spania, Abhazia, Mexic, Armenia.
Ieri seara, duminica, publicul a trait momentele emotionante ale reintalnirii cu talentele revelate de-a lungul timpului de Concursul International de Canto Hariclea Darclee : Alvaro Lozano si invitatii sai : mezzosoprana Oana Andra, bas-baritonul Zoltan Nagy, soprana Adela Zaharia si basul Bogdan Talos, cu totii acompaniati la pian de Maestrul Marco Balderi.


Legenda foto:

Mariana Nicolesco impreuna cu mezzosoprana Baoyi Bi din China - care aici saluta publicul in limba romana - participanta in trecut la Concursul International de Canto Hariclea Darclee si la Cursurile de Maiestrie Artistica, Master Classes, in prezent membra a Juriului International al Competitiei
Luni, 03 August 2015, ora 13:23
Sursa: Ziare.com
Cele mai citite stiri
Sunt zone din Braila schimbate total in bine, insa razboiul cu nesimtirea unor concitadini continua
* iarba cosita pe liniile de tramvai, spatii curatate de gunoaie si acoperite cu gazon bine ...
Rampa acaparata de pustii teribilisti
* Primaria a rezolvat, recent, problema accesului pe faleza Dunarii a persoanelor cu deficiente ...
Pandemia loveste in "celula de baza a societatii" brailene
* in luna mai 2020, s-au inregistrat 18 casatorii la nivelul municipiului si judetului Braila, fata ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor