""
Ziare.com

A murit febletea lui Marilyn Monroe

de Anca Serghescu
Miercuri, 03 Decembrie 2014, ora 13:22

   

A murit febletea lui Marilyn Monroe
Actrita Joanna Dunham, un nume cunoscut atat in teatru, cat si in film si televiziune, a murit la varsta de 78 de ani. Dupa ce a vazut-o intr-o piesa de teatru, in 1962, Marilyn Monroe a fost cea care a recomandat-o regizorului George Stevens pentru un rol.

E vorba de rolul Mariei Magdalena in "The Greatest Story Ever Told", un film cu un mare succes de casa, realizat la Hollywood, in 1965. Marilyn Monroe fusese de-a dreptul cucerita de Joanna dupa ce a vazut-o in rolul Julietei, in New York, informeaza The Guardian.

Joanna Dunham, nascuta in Luton, Bedfordshire, e un nume cunoscut in teatru, ulterior cunoscand succesul si in televiziune, cu "Love Among the Artists", "Van der Valk", "The Hour of the Pig" sau "Are You Being Served?".

Dintre filme, s-a remarcat in horror-ul clasic "The House That Dripped Blood", dar si in "Scandal" sau "Diana, A Tribute to the People's Princess", unde a jucat alaturi de Colin Firth, Nicol Williamson si Raine Spencer.

A fost casatorita de doua ori, avand doi copii si cinci nepoti, iar in pauzele pe care le-a facut in cariera de actrita a pictat, ea avand studii in acest sens.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4525 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor