Marilyn Monroe: Mistere si intrebari din arhivele FBI

Duminica, 05 August 2012, ora 19:22
5750 citiri
Marilyn Monroe: Mistere si intrebari din arhivele FBI

Marilyn Monroe ramane in atentia lumii intregi prin viata ei controversata si prin misterele care inca staruie asupra existentei actritei.

Dosarul ei de la FBI este inca cenzurat, in mare parte, publicul neavand acces la toate informatiile privitoare la vedeta, scrie Sott. FBI-ul urmarea cu atentie toate miscarile ei, precum si relatiile pe care le avea cu alti oameni.

In data de 5 august se implinesc 50 de ani de la disparitia ei. Ziaristii au incercat, in baza legii care le permite accesul la informatii secrete dupa 50 de ani, sa afle mai multe detalii din aceste dosare. FBI-ul, insa, sustine ca nu le mai are, incercand in continuare sa pastreze secrete unele informatii privitoare la Marilyn.

Alte piedici puse de FBI

Serviciul secret american sustine ca toate dosarele au fost mutate, fiind nevoie de alte aprobari care sa permita publicarea lor. Arhivele Nationale ale SUA nu pastreaza aceste informatii, conform unui comunicat dat de reprezentantii acestei institutii.

Ziaristii de la Associated Press au insitat asupra FBI-ului, sustinand ca publicarea informatiilor nu ar constitui un pericol public.

Alte mistere legate de moartea vedetei

Dosarul ei incepe in 1955 si se concentreaza asupra calatoriilor pe care le facea si asupra legaturilor pe care le stabilea. Se banuia ca actrita avea unele simpatii si legaturi cu comunistii. Investigatia a continuat pana cu cateva luni inainte de moartea ei. Au existat informatii care au pus moartea lui Marilyn pe seama guvernului american. Ele provin din biografia actritei, scrisa de Norman Mailer.

Referitor la moartea ei, in camera sa au fost gasite 15 tipuri de medicamente luate cu ajutorul unor retete, insa doar opt sunt mentionate in raportul medicilor legisti.

Guvernul a facut doua anchete in legatura cu moartea lui Marilyn Monroe, una imediat dupa deces si alta in anul 1982. Informatiile obtinute au fost, insa, cenzurate. Se pare ca secretul legat de moartea acesteia va ramane vesnic. Totusi, specialistii in medicina legala sustin ca in acest caz este vorba despre o sinucidere.

Citeste si:
Cîțu pune presiune pe Ciucă să nu-l numească pe Neacșu la SGG SURSE
Cîțu pune presiune pe Ciucă să nu-l numească pe Neacșu la SGG SURSE
Liderul PNL Florin Cîțu vrea să blocheze numirea lui Marian Neacșu în funcția de secretar general al Guvernului, susțin surse politice pentru ziare.com. Cîțu pune presiune pe Nicolae...
România va introduce formularul de localizare a pasagerului. Când intră în vigoare decizia
România va introduce formularul de localizare a pasagerului. Când intră în vigoare decizia
România va introduce, din 20 decembrie, formularul de localizare a pasagerului (PLF). Anunțul a fost făcut duminică, 5 decembrie, de secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne...