Marilyn Monroe - ultimele secrete dezvaluite de FBI

Sambata, 29 Decembrie 2012, ora 21:13
7613 citiri
Marilyn Monroe - ultimele secrete dezvaluite de FBI

FBI-ul a facut publice noi informatii referitoare la viata secreta a celebrei actrite Marilyn Monroe.

Totusi, acestea nu fac lumina in privinta mortii ei, oferind detalii doar despre legaturile cu comunistii si calatoriile pe care diva le facea.

Referitor la moartea actritei, survenita cu 50 de ani in urma, autoritatile din Los Angeles cred in continuare ca a fost vorba de o sinucidere, relateaza Fox News.

Legaturile cu comunistii

Inainte de moartea ei, FBI-ul o urmarea indeaproape, banuind-o de legaturi cu comunistii. Prietenii ei erau ingrijorati in privinta legaturii pe care diva o avea cu Frederick Vanderbilt Field, dezmostenit de propria familie pentru ca avea simpatii de stanga. Ea l-a cunoscut intr-o calatorie in Mexic, acolo unde a mers sa isi cumpere mobila. Acesta traia acolo cu sotia, intr-un exil auto-impus.

Calatoria ei in Mexic este relatata in autobiografia lui Field. Acesta povesteste despre discutiile politice purtate o singura data, la cina, in cartea sa, "From Right to Left".

Admiratia pentru China

Monroe vorbea adesea despre drepturile omului, despre egalitatea cetatenilor, dar si despre admiratia pentru ceea ce se facuse in China. Marilyn avea cuvinte grele la adresa directorului FBI, J. Edgar Hoover. Sub conducerea sa, FBI-ul a avut o politica speciala in privinta unor vedete precum Charlie Chaplin, Frank Sinatra si sotul actritei, Arthur Miller.

Din dosarul lui Marilyn au disparut unele documente, despre care FBI a spus ca le-a trimis la o institutie a arhivelor din Maryland, insa jurnalistii americani nu au gasit nimic acolo. Investigatiile privind moartea actritei au scos la iveala numeroase cenzuri operate de FBI asupra dosarului ei.

Moartea, un mister

Doctorul Thomas Noguchi a spus chiar ca nimeni nu va sti niciodata detaliile legate de moartea lui Marilyn. El a fost cel care a facut autopsia cadavrului acesteia. Doctorul a indicat insa posibilitatea sinuciderii drept foarte probabila.

Dosarul ei incepe in anul 1955, concentrandu-se asupra calatoriilor pe care le facea, autoritatile fiind in cautarea indiciilor care sa o lege de comunisti. Conform unui document, Marilyn a incercat in 1955 sa obtina viza pentru a vizita Rusia. Totusi, nu s-a gasit niciodata vreo dovada care sa arate ca ea facea parte dintr-un partid politic.

Citeste si:
1 Decembrie și eșecul unității
1 Decembrie și eșecul unității
Ziua Națională este despre puterea majorității, fiindcă cei care organizează parada militară uită generozitatea fruntașilor ardeleni, care știau că Ardealul nu e doar românesc, ci și...
PNL va pierde toate bătăliile cu PSD. Iohannis le-a dat liberalilor câte o spadă de lemn și o iconiță cu Arsenie Boca
PNL va pierde toate bătăliile cu PSD. Iohannis le-a dat liberalilor câte o spadă de lemn și o iconiță cu Arsenie Boca
Cine încă mai speră că șeful statului are un plan bine pregătit și se așteaptă ca, la momentul oportun, cu ajutorul baghetei magice, acesta să scoată iepurele din joben, nu face decât...