Sfatul designerului: Look-ul Pin-up (Galerie Foto)

Miercuri, 15 Aprilie 2009, ora 18:30
4539 citiri
Sfatul designerului: Look-ul Pin-up (Galerie Foto)

Va propun sa adoptati sezonul acesta celebrul look "pin-up" (cunoscut si ca "rockabilly"), consacrat in perioada anilor '50-'60 de dive precum Marilyn Monroe, Brigitte Bardot, Betty Page, Sophia Loren, Ava Gardner, Betty Grable.

Acest look a fost re-adoptat in prezent de vedete precum dansatoarea Dita Von Teese, cantareata Christina Aguilera, actrita Scarlett Johanson, Madonna si, cel mai nou exemplu, solista Katy Perry.

Dar cine sunt de fapt aceste "pin-up girls"? "Fetele pin-up" erau de fapt primele modele feminine ("glamour" sau de moda), actrite sau cantarete, sex simboluri ale epocii.

Fotografiile lor, in ipostaze mai mult sau mai putin invesmantate, aveau un succes nebun in randul tinerilor, in special cei din armata, care si le prindeau in pioneze pe usile dulapurilor - de aici termenul pin-up (prinsa-n pioneze, n.r.). Aceste imagini au stat la baza culturii "pop".

Termenul de pin-up a aparut prima data in engleza in 1941, dar conceptul exista deja de la inceputul anilor 1900 (numai ca ceva mai potolit) si cu precadere doar sub forma de ilustratii in primele reviste tiparite.

Doar mai incolo, in anii '40-'50, societatea s-a eliberat de constrangeri si au aparut si primele fotografii cu modele pin-up umane care acceptasera sa se dezbrace (primele variante ale "iepurasilor" Playboy de azi)

La o prima cautare pe Google a termenului "pin-up girl" veti gasi doar ilustratii sexy infatisand fete aproape dezbracate in pozitii languroase; nu va speriati, lookul nu se rezuma numai la acele modele!

Daca aspectul mega-sexy al Ditei von Teese vi se pare prea indraznet pentru voi, ganditi-va la videoclipurile "Candy Man" si "Ain't no other man" ale Christinei Aguilera (de fapt, tot lookul adoptat de ea pentru albumul "Back to Basics" este unul inspirat din pin-up-urile anilor '50).

De asemenea, o buna inspiratie este si Katy Perry, senzatia muzicii pop, care a luat pe sus lumea modei si muzicii cu un look care nu este deloc original, cum s-ar crede, ci unul inspirat din epoca "rockabilly-pin-up".

O alta sursa de inspiratie o reprezinta filmele vintage, mai ales cele cu Marilyn Monroe, si Madonna in videoclipul-statement "Material Girl".

Cum puteti arata ca o fata "pin-up"? Nu e asa de greu, aveti nevoie doar de cateva elemente:

-o rochita sau fusta - poate sa fie creion, cloche, sau A-line (ganditi-va la celebra rochie alba a lui Marilyn). Culoarea poate fi oricare, insa sunt de preferat rosul, bejul sau combinatiile de rosu cu alb si alb cu negru (bulinele si dungile erau un hit in anii '50).

Ligia Petre

Mademoiselle Vintage

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#look pinup, #Marylin Monroe, #Madonna, #Kate Perry, #rochie creion, #rosu negru buline , #stiri Marilyn Monroe