Despre Marin Burlea

Detalii personalitate Marin Burlea

Date personale

Porecle: burlan, martinel

Functia detinuta: Director al Spitalului de copii "Sfanta Maria" Iasi

Data si locul nasterii: 08.01.1949

Stare civila: casatorit

Copii: 2

Nationalitate: roman

Religie: ortodox

Cele mai importante evenimente din viata ta: numirea in functia de director al spitalului, casatoria cu sotia mea, si cei doi copii

Educatie

Studii:

1956-1964 - Scoala generala si gimnaziu: comuna Vidra, sat Cretesti, sector Agricol Ilfov

1964-1967 - Liceul teoretic Mihai Eminescu, Iasi 1967 - Bacalaureat In sesiunea mai 1967 la acelasi liceu, cu Diploma seria A, nr. 131405

1967-1973 - Student al Facultatii de Medicina, Sectia Pediatrie, I.M.F. Iasi,  concurs de admitere sustinut In sesiunea iulie 1967, 1973 - Absolvent al Facultatii de Medicina, Sectia Pediatrie, I.M.F. Iasi; diploma de doctor-medic nr. 158369/3511  sesiunea septembrie, I.M.F. Iasi

Cursuri:

SPECIALITATEA PRINCIPALA: PEDIATRIE 1976 - Admis prin concurs republican in stagiul de secundariat, specialitatea Pediatrie, cu efectuarea cursului si a stagiului in Clinica a-II-a Pediatrie, Spitalul Clinic de Copii Iasi, sub indrumarea directa a Prof. Dr. Marcel Burdea

1979 - Medic specialist pediatru, confirmat prin Ordinul Ministerului sanatatii nr. 537/15.XII.1979, in urma examenului sustinut in sesiunea octombrie 1979, cu dispozitie de repartizare a Ministerului Sanatatii nr. 464/1980, Leaganul de Copii Iasi.

In perioada 1980-1985 am lucrat la Clinica a-II-a Pediatrie, Serviciul Terapie Intensiva.

Intre 1985-1990, concomitent cu indeplinirea functiei de inspector OMCT, am continuat sa prestez norma intreaga in Clinica a-II-a Pediatrie, Sectorul de Copii Prescolari si Scolari.

Din 1987 am efectuat activitate sub forma de plata cu ora la Dispensarul Urban de Pediatrie nr. 2 Dacia, cu o populatie infantila numeroasa si cu multiple probleme de patologie pediatrica si diverse aspecte sociale. Activitatea din toata aceasta perioada mi-a permis cunoasterea si abordarea atat a problemelor de asistenta pediatrica de urgenta, a aspectelor de patologie cronica a copilului, cat si a problematicii legata de supravegherea starii de sanatate a copiilor in mediul familial.

In 1983 am efectuat, in afara programului de lucru in spital, un stagiu de 6 luni, in Clinica a-II-a Medicala (Prof. Dr. Carol Stanciu) de echografie, unde am lucrat alaturi de Prof. Dr. Cezar Daniil, Dr. Gheorghe Balan, Dr. Mihai Frasin pe probleme de echografie abdominala diagnostica si interventionala. Din 1984 am introdus ca metoda, in premiera in zona Moldovei, echografia abdominala la copil, lucrand pe un aparat, modern pentru vremea respectiva, Aloka SSD 240, procurat de Prof. Dr. Ioan Tansanu. Acest moment a reprezentat o schimbare in destinul meu profesional, prin cunoasterea unui serviciu modern de gastroenterologie (Clinica a-II-a

Cariera

Functii detinute:

1985-1990 Medic inspector cu ocrotirea mamei si copilului (OMCT) la Directia Sanitara a judetului Iasi

1990-1997 Director al Spitalului de Copii Sf. Maria, Iasi 1995 si in prezent  Medic Sef Sectia Gastroenterologie, Spitalul Clinic de Urgente pentru Copii Sf. Maria, Iasi, functie ocupata prin concurs organizat de Ministerul Sanatatii si confirmat prin Ordinul Ministrului Sanatatii nr. 1791/1995.

Din 1998 - Sef Clinica Pediatrie ai Gastroenterologie a Facultatii de Medicina Stomatologica; Sef Disciplina Pediatrie

Din 1999 - Conferentiar la Disciplina de Pediatrie I, Facultatea de Medicina Stomatologica, U.M.F. Gr. T. Popa, Iasi

Din 2000 - Sef Catedra Medicala II, Facultatea de Medicina Stomatologica, U.M.F. Gr. T. Popa, Iasi - Membru In Consiliul Profesoral al Facultatii de Medicina Stomatologica, U.M.F. Gr. T. Popa, Iasi - Membru In Colegiul de Redactie al Revistei Medicina Stomatologica din 2001 - Presedinte al Comisiei de Imagine a Facultatii de Medicina Stomatologica, U.M.F. Gr. T. Popa, Iasi - Director General al Spitalului Clinic de Urgente pentru Copii Sf. Maria, Iasi

Membru al urmatoarelor societati stiintifice:

a. Societatea de Medici si Naturalisti  Sectia Pediatrie;

b. Societatea Romana de Genetica Medicala;

c. Societatea Romana de Gastroenterologie si Endoscopie Digestiva;

d. Societatea Romana de Imunologie Membru asociat al Societatii de Chirurgie Pediatrica;

Studii si articole publicate:

Multe din lucrarile prezentate la diferite manifestari stiintifice din tara si din strainatate au fost publicate In extenso sau In rezumat. Insistam asupra a doua lucrari prezentate la Congresul Grupului European de Studiu al Helicobacter pylori de la Praga, referitoare la Helicobacter pylori la copilul cu greutate mica la nastere si respectiv Gastrite cu Gastrospirillium hominis (Helicobacter heilmanii), primite cu interes de juriu pentru ca infectia era putin cunoscuta si semnalata in literatura de specialitate, la copilul sub 2 ani. Pentru Gastrospirillium hominis erau putine semnalari in literatura in 1992 si foarte putine la copil.

Sunt coautor al "Manualului de Neonatologie" aparut In 1995 sub redactia Prof. Dr. Ioan Tansanu, pag. 132-136, capitolul "Echografia in diagnosticul afectiunilor prenatale si neonatale".

La Congresul National de Pediatrie de la Onesti, 12-14.X.1995, am prezentat la sectiunea Aportul Imagisticii in Pediatrie un raport intitulat "Echografia transfontanelara posibilitati de diagnostic la nou nascut si sugar" si publicat integral in volumul "Progrese recente in pediatrie", sub patronajul Societatii Romane de Pediatrie (ISBN 973-0-00284-3).

In urma colaborarii, extrem de valoroasa si utila pentru mine, cu Clinica de Chirurgie Pediatrica, Prof. Dr. G. O. Ionescu, am realizat impreuna, in premiera pediatrica, evacuarea prin ghidaj echografic a colectiilor abdominale, precum si urmarirea in dinamica a tumorilor solide abdominale la copil sub tratament multimodal: chimioterapic, radioterapeutic si chirurgical, au rezultat lucrari prezentate la manifestari stiintific din tara precum si internationale: Canada si Africa de Sud.

Sinteza a preocuparilor si experientei gastroenterologice, o consider elaborarea si publicarea in 1997 a monografiei "Helicobacter pylori in patologia gastroduodenala la copil".

Activitate politica: candidat PNL senator

Marin Burlea
Marin Burlea

Data nasterii: 08.01.1949

Evenimente importante:  numirea in functia de director al spitalului, casatoria cu sotia mea, si cei doi copii

Daca detineti informatii relevante, poze, inregistrari audio sau video inedite cu Marin Burlea, le puteti trimite la adresa de e-mail redactia@ziare.com.