Marina Ovsiannikova, jurnalista din Rusia care a protestat în direct la TV, plasată în arest la domiciliu. Ce pedeapsă riscă

Marti, 15 Martie 2022, ora 13:18
3281 citiri
Marina Ovsiannikova, jurnalista din Rusia care a protestat în direct la TV, plasată în arest la domiciliu. Ce pedeapsă riscă
Marina Ovsiannikova a intrat în direct cu un mesaj anti-război FOTO: captură Twitter

Jurnalista Marina Ovsiannikova reținută luni seara, 14 martie, pentru că a intrat în emisie în direct, la postul public TV din Rusia, Pervîi Kanal, cu un mesaj anti război a fost plasată în arest la domiciliu.

Între timp, femeia a postat mai multe mesaje pe pagina ei Twitter în care spune că nu regretă gestul făcut în emisie directă, scrie zdg.md.

Jurnalista ar putea primi 10 ani de închisoare

În unul dintre mesaje, Ovsyannikova susține că avocatul ei i-a comunicat că pentru gestul făcut ea riscă închisoare de la 5 la 10 ani.

„Nu știu ce se va întâmpla cu mine în curând. Avocatul meu mi-a spus că s-ar putea să risc închisoare de la 5 la 10 ani, conform codului penal. Nu regret nimic. Am nevoie de aprobarea voastră, totuși. Nu războiului!”, a scris Marina Ovsyannikova.

„Nu regret ce am făcut. Oricare ar fi consecințele, voi purta acest gest ca insignă de onoare”, a scris jurnalista.

Marți dimineață, avocații jurnalistei anunțau că nu cunosc nimic despre locul aflării femeii, din momentul reținerii.

Luni seara, presa rusă a relatat că Ovsyannikova a fost dusă la departamentul de poliție al districtului Ostankinsky din Moscova. Cu toate acestea, poliția le-a spus activiștilor pentru drepturile omului că ea nu se află în departament.

Jurnalista postului tv Pervîi Kanal din Rusia a fost reținută după ce a intrat în cadru unei emisiuni de știri în direct, purtând o pancartă pe care scria „Nu războiului”.

„Opriți războiul. Nu credeți propaganda, ei vă minte chiar de aici. Rușii împotriva războiului”, scrie în engleză și în rusă pe pancarta pe care a ridicat-o jurnalista în spatele prezentatoarei tv care prezenta știrile în emisie directă.

Secvența a fost difuzată în direct doar câteva secunde, ulterior fiind difuzate imaginile unui reportaj pregătit de postul tv rus.

Președintele Ucrainei îi mulțumește jurnalistei

Într-un mesaj video, președintele ucrainean a mulțumit rușilor care „nu încetează să transmită adevărul” și i-a mulțumit jurnalistei de la postul public de televiziune din Rusia, care a intrat în cadru cu un mesaj împotriva invaziei ordonate de președintele rus Vladimir Putin, dar şi a canalului TV.

„Le mulțumesc acelor ruși care nu încetează să încerce să transmită adevărul, care luptă împotriva dezinformării și spun fapte reale prietenilor și familiilor lor. Îi mulțumesc personal acelei femei care a intrat în studioul Pervîi Kanal cu un afiș împotriva războiului. Le mulțumesc celor cărora nu le este frică să protesteze. Până ce țara voastră nu a fost transformată în Coreea de Nord trebuie să luptați”, a declarat Zelenski.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Marina Ovsiannikova, #mesaj anti razboi, #arest domiciliu, #televiziune rusa, #Volodimir Zelenski Ucraina , #Razboi Ucraina