Tribunalul Bucuresti rejudeca saptamana viitoare propunerea de arestare in lipsa a lui Mario Iorgulescu

Marti, 21 Aprilie 2020, ora 11:17
5006 citiri
Tribunalul Bucuresti rejudeca saptamana viitoare propunerea de arestare in lipsa a lui Mario Iorgulescu
Foto: Pro TV (Captura video)

Tribunalul Bucuresti a stabilit pentru data de 27 aprilie, ora 12.00, termen pentru a rejudeca propunerea de arestare preventiva a lui Mario Iorgulescu, acuzat de omor si conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substante, in urma accidentului din septembrie anul trecut, in care a murit un tanar de 24 de ani.

O propunere de arestare cu repetie in cazul fiului sefului LPF. Asta dupa ce initial, pe 5 martie, judecatorul Gheorghe Tudorel Zgondea de la Tribunalul Bucuresti admisese propunerea procurorilor de arestare preventiva si emisese un mandat de arestare in lipsa in acest caz. Mario Iogulescu a contestat decizia.

O luna mai tarziu, pe 6 aprilie, doi magistrati de la Curtea de Apel Bucuresti, Cristina Craiu si Mihaela Nita, au desfiintat decizia Tribunalului Bucuresti si au trimis cazul la rejudecare. Apararea lui Mario Iorgulescu a ridicat la Curtea de Apel Bucuresti mai multe vicii de procedura privind modul in care s-a facut citarea fiului sefului LPF.

Avocat: Nu se mai impune arestarea

Pe de alta parte, avocatul lui Mario Iorgulescu, Cristian Ene, explica pentru Ziare.com ca in acest caz nu s-ar mai impune arestarea preventiva a clientului sau, deoarece ancheta se desfasoara rapid si fara ca Mario Iorgulescu sa fie arestat.

"La acest moment nu mai prezinta necesitate si utilitate o masura preventiva in cauza, deoarece pana la acest moment autoritatile judiciare au putut lua legatura ori de cate au dorit cu persoana acuzata, iar urmarirea penala nu a fost in niciun fel afectata de situatia medicala a inculpatului.

Dimpotriva, urmarirea penala s-a desfasurat cu celeritate, fapt ce nu mai impune luarea unei masuri preventive," explica avocatul Cristian Ene.

Acuzatiile procurorilor

Potrivit procurorilor, Mario Iorgulescu a condus beat si drogat in data de 8 septembrie 2019 si a produs un accident in urma caruia un barbat a murit. Acesta nu a oprit la semafor si a condus cu o viteza de 162 de kilometri pe ora, desi limita legala era 50 de kilometri pe ora.

Din 23 septembrie, Mario Iorgulescu a fost dus la o clinica din Italia, pentru ca si el a fost ranit grav in urma impactului. Acesta a fost externat si preluat de un institut de reabilitare psihiatrica din Italia. Ulterior, in 31 octombrie, a fost internat la o alta clinica din Italia, unde se afla si in prezent.

Iata acuzatiile procurorilor din acest caz - Procurorii cer arestarea preventiva a lui Mario Iorgulescu: Acum e acuzat de omor

I.S.

Citește și:
Ce clădiri istorice rămân fără apărare dacă PUZ Zone Protejate dispare. Nicușor Dan: ”Este complet fals ce susțin șeful ISC, Paul Racoviță și prefectul Toni Greblă”
Ce clădiri istorice rămân fără apărare dacă PUZ Zone Protejate dispare. Nicușor Dan: ”Este complet fals ce susțin șeful ISC, Paul Racoviță și prefectul Toni Greblă”
Primarul general Nicuşor Dan a afirmat luni, 6 februarie, referitor la intenţia prefectului Capitalei Toni Greblă de a suspenda în instanţă PUZ Zone Protejate, că este singurul regulament...
Portret de prezidențiabil: ce își doresc românii?
Portret de prezidențiabil: ce își doresc românii?
Potrivit unui sondaj recent, românii ar vrea un prezidențiabil care să aibă notorietate, imagine bună, să creadă în anticorupție, să aibă un proiect economic coerent și să țină țara...