Mario Iorgulescu a fost trimis in judecata pentru omor si conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului si a cocainei

Vineri, 14 August 2020, ora 15:03
5733 citiri
Mario Iorgulescu a fost trimis in judecata pentru omor si conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului si a cocainei
Foto: Stirile ProTv (Captura)

Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu- presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, a fost trimis in judecata, vineri, 14 august, pentru savarsirea infractiunilor de omor si conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substante, potrivit unui anunt al Parchetului Capitalei.

Pe numele lui Mario Iorgulescu a fost emis la data de 15 mai 2020 un mandat de arestare in lipsa, in baza caruia Tribunalul Bucuresti a emis un mandat european de arestare. Acesta a fost transmis la data de 19 mai 2020 autoritatilor judiciare competente din Italia, tara in care tanarul se afla, in vederea arestarii si predarii acestuia catre autoritatile judiciare romane.

"Pana in prezent, mandatul european de arestare nu a fost pus in executare," explica procurorii romani.

Rechizitoriul procurorilor

In comunicatul de presa, procurorii fac un scurt rezumat al rechizitoriului.

"La data de 8 septembrie 2019, pe fondul unei crize de gelozie si intr-o stare de furie, avand o alcoolemie de 1,96 g/l si fiind sub influenta cocainei, intentionand sa se deplaseze din sat Gulia, com. Tartasesti, spre un club din Parcul Herastrau, mun. Bucuresti, inculpatul Iorgulescu Gino-Mario a condus autoturismul marca Aston Martin model DBS cu o viteza ce depasea cu mult viteza legala de 60 km/h in localitate, patrunzand pe culoarea rosie a semaforului cu viteza de 145 km/h in intersectia dintre Sos. Chitilei si str. Teodor Neagoe, accelerand pana la 162 de km/h in momentul in care a trecut de un alt vehicul care circula cu viteza redusa pe banda I, urcand vehiculul cu partea stanga pe un scuar, apasand la maximum pedala de acceleratie la un vehicul echipat cu un motor ce dezvolta 700 de cai putere, patrunzand pe contrasens si intrand in coliziune frontala, la ora 03:02:39, la viteza de 143 km/h, cu autoturismul marca Audi, condus de victima V.D.A., care a decedat pe loc, toate acestea in conditiile in care, din momentul in care a patruns in intersectie pe culoarea rosie a semaforului, inculpatul nu a actionat frana, iar in momentul coliziunii pedala de acceleratie era apasata la maximum.

Procedand in acest mod, inculpatul a fost indiferent fata de urmarile actiunilor sale, pe care le-a prevazut si acceptat, punand in pericol participantii la trafic, lasand producerea sau evitarea unei coliziuni pe seama hazardului si astfel ucigand-o pe victima cu intentie indirecta," explica procurorii.

Probele anchetatorilor

Pentru stabilirea situatiei de fapt mai sus mentionate, procurorii au avut in vedere, in principal, urmatoarele mijloace de proba: declaratii martori, raport medico-legal de necropsie, buletine de analiza toxicologica si expertiza medico-legala toxicologica, imaginile surprinse de camerele de supraveghere video, expertiza criminalistica privind cauzele si imprejurarile producerii coliziunii, precum si raportul de constatare privind datele informatice extrase din computerul de bord al vehiculului condus de inculpat.

"O parte din actele de urmarire penala au fost efectuate pe teritoriul Italiei de catre autoritatile judiciare italiene, in baza unor ordine europene de ancheta emise de autoritatile romane," arata sursa citata.

In cauza au fost dispuse masuri asiguratorii asupra bunurilor si sumelor de bani apartinand inculpatului, pana la concurenta valorii de 1.000.000 de euro. Dosarul a fost inaintat la Tribunalul Bucuresti, instanta de judecata competenta.

Cauza a fost instrumentata de procurori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti - Serviciul Omoruri si Brigada Rutiera.

Citește și:
Ce clădiri istorice rămân fără apărare dacă PUZ Zone Protejate dispare. Nicușor Dan: ”Este complet fals ce susțin șeful ISC, Paul Racoviță și prefectul Toni Greblă”
Ce clădiri istorice rămân fără apărare dacă PUZ Zone Protejate dispare. Nicușor Dan: ”Este complet fals ce susțin șeful ISC, Paul Racoviță și prefectul Toni Greblă”
Primarul general Nicuşor Dan a afirmat luni, 6 februarie, referitor la intenţia prefectului Capitalei Toni Greblă de a suspenda în instanţă PUZ Zone Protejate, că este singurul regulament...
Portret de prezidențiabil: ce își doresc românii?
Portret de prezidențiabil: ce își doresc românii?
Potrivit unui sondaj recent, românii ar vrea un prezidențiabil care să aibă notorietate, imagine bună, să creadă în anticorupție, să aibă un proiect economic coerent și să țină țara...