Intalnire Monti - Sarkozy: Criza, incotro?

Vineri, 06 Ianuarie 2012, ora 16:00
860 citiri
Intalnire Monti - Sarkozy: Criza, incotro?
Foto:guardian.co.uk

Presedintele francez Nicolas Sarkozy se va intalni cu premierul italian Mario Monti la Paris, vineri, in prima intalnire dintr-o serie care se va intinde pe cateva saptamani.

Intalnirea vine in contextul in care guvernele incep organizarea primului summit al liderilor europeni din 2012 la sfarsitul lunii ianuarie 2012, informeaza Sky News.

Monti s-a intalnit cu Sarkozy si cancelarul german Angela Merkel la Strasbourg, in noiembrie anul trecut, la scurt timp dupa ce a fost ales primul ministru tehnocrat al Italiei, dupa plecarea lui Silvio Berlusconi.

Italia ramane una dintre cele mai mari surse de ingrijoarare din zona euro, avand nevoie de 440 de miliarde de euro, bani pe care ii poate obtine la dobanda de 7% -considerata nesustenabila.

Mario Monti se va intalni cu Angela Merkel la Berlin, saptamana viitoare, la doua zile dupa ce va fi tinut un mini-summit impreuna cu Nicolas Sarkozy.

Apoi, Monti va trece Canalul Manecii pentru a se intalni cu David Cameron, primul ministru britanic, pe 18 ianuarie.

Summit-ul european de la sfarsitul lui ianuarie va avea ca punct de pornire deciziile luate la ultima intalnire din decembrie de la Bruxelles, cand 26 dintre cele 27 de tari au fost de acord pentru schimbarea tratatului.

Marea Britanie s-a opus propunerilor.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#Mario Monti Nicolas Sarkozy, #intalnire Monti Sarkozy, #summit UE ianuarie 2012 , #stiri Mario Monti