Fosta câștigătoare la Wimbledon care s-a retras după un meci cu Halep: ”M-am simțit goală pe dinăuntru”

Miercuri, 01 Februarie 2023, ora 12:41
3083 citiri
Fosta câștigătoare la Wimbledon care s-a retras după un meci cu Halep: ”M-am simțit goală pe dinăuntru”
Marion Bartoli

Fosta tenismenă franceză Marion Bartoli (38 de ani), câștigătoare la Wimbledon în 2013 și retrasă din activitate în același an, după un meci cu Simona Halep, a comentat decizia surprinzătoare de a renunța la tenis la numai 28 de ani.

„Am câștigat turneul de la Wimbledon în 2013 și m-am retras, la câteva săptămâni după. Când câștigi un Grand Slam, ești pe vârful lumii și nu vrei să renunți, pentru că, în sfârșit, ai obținut răsplata muncii tale grele.

Mintea mea a vrut să continue, dar corpul meu nu mai putea. Mi-am dedicat întreaga viață pentru a concura cu cele mai bune jucătoare din lume. Orele suplimentare de antrenament și de pregătire fizică mi-au epuizat trupul. Nu mai puteam să continui să joc cu dureri”, a declarat acum Bartoli.

Franțuzoaica a pus capăt carierei după un eșec suferit la Cincinnati, în august 2013, contra Simonei Halep, 3-6, 6-4, 6-1 pentru româncă.

”Mi-am dorit un Grand Slam atât de mult încât mintea mi-a împins corpul până când am câștigat Wimbledon. Dar când am câștigat, în sfârșit, m-am simțit goală pe dinăuntru. Nu am mai avut resursele necesare pentru a mă întoarce pe teren.

A fost dureros, pentru că nu am putut capitaliza peste acea victorie, dar, din fericire, am găsit moda și design-ul. Am obținut o diplomă în modă, din partea Central Saint Martins, în Londra, lucru care mi-a luat atenția de la durere și de la faptul că nu am putut să joc tenis.

Am făcut design-uri pentru Fila de mult timp. Succesul meu din afara terenului m-a ajutat să îmi șterg identitatea anterioară, cea de jucătoare de tenis” a mai spus Marion Bartoli pentru Behind the Racquet.

#Marion Bartoli, #wimbledon, #Simona Halep, #retragere , #stiri tenis