Senatorul Bodea presează USR să desemneze candidatul pentru Primăria Iași: ”Mi-aș fi dorit ca decizia să fi fost luată deja”

Joi, 25 August 2022, ora 17:56
1591 citiri
Senatorul Bodea presează USR să desemneze candidatul pentru Primăria Iași: ”Mi-aș fi dorit ca decizia să fi fost luată deja”
Senatorul USR Marius Bodea vrea să candideze la Primăria Iași FOTO Facebook/ Marius Bodea

Senatorul USR Marius Bodea, care şi-a anunţat intenţia de a candida la Primăria Iaşi, afirmă că desemnarea candidatului USR la primărie ar trebui să aibă loc până la finele acestui an, susţinând că îl va învinge pe Mihai Chirica şi dacă actualul edil va fi susţinut de PNL şi PSD la un loc.

Marius Bodea a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, că şi-ar fi dorit ca decizia nominalizării candidatului USR la Primăria Iaşi să fi fost luată deja, adăugând că acest lucru nu s-a întâmplat şi că este obligatoriu ca hotărârea să fie luată până la finele acestui an.

"Mi-aş fi dorit ca decizia stabilirii candidatului USR la Primăria Iaşi să fi fost luată deja. Am militat pentru acest lucru imediat după alegerile din 2020. Candidatul trebuie desemnat şi încărcat cu răspunderea reprezentării filialei şi cu acest statut de viitor candidat USR să meargă la întâlnirile cu oamenii. Până la finele anului mi-aş dori cu siguranţă să parcurgem etapele desemnării candidatului. E nevoie ca toţi cei care sunt implicaţi şi au dorinţa de a candida să ne regăsim ulterior în aceeaşi echipă şi să ne apucăm de treabă", a declarat senatorul USR.

El a precizat că decizia privind stabilirea candidatului aparţine membrilor USR din municipiul Iaşi, după care se va pronunţa şi Biroul Local al organizaţiei ieşene.

"Sunt optimist că eu voi fi candidatul, dar evident că orice se poate întâmpla, suntem în politică", a declarat Bodea, care îi are drept contracandidaţi în interiorul USR Iaşi pe deputatul Cosette Chichirău şi pe consilierul local Răzvan Timofciuc.

Întrebat dacă ia în considerare candidatura lui Mihai Chirica pe listele PNL sau din partea altui partid politic, Bodea a răspuns că unii membri din conducerea PNL i-au spus că atât actualul edil Mihai Chirica, cât şi preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Alexe, nu vor mai fi susţinuţi de PNL la viitoarele alegeri..

"Unii oameni din conducerea PNL mi-au transmis că ambii flăcăi, şi cel de la Primărie şi cel de la Consiliul Judeţean, nu vor mai prinde vreo poziţie pe nicio listă, dar sigur că răspunsul oficial îl va da PNL. Eu nu am nicio emoţie, voi câştiga chiar dacă Mihai Chirica va candida din partea USL, adică PSD plus PNL", a mai declarat Bodea.

#Marius Bodea USR, #Primaria iasi, #mihai chirica , #stiri politice