Budai: Maine voi participa la dezbaterile pe legea pensiilor. Cu siguranta, vom aproba aceasta lege

Marti, 25 Iunie 2019, ora 22:45
2618 citiri
Budai: Maine voi participa la dezbaterile pe legea pensiilor. Cu siguranta, vom aproba aceasta lege
Foto: site Ministerul Muncii

Ministrul Muncii, Marius Budai, a anuntat ca miercuri va participa la dezbaterea proiectului privind Legea pensiilor in plenul Camerei Deputatilor si si-a exprimat convingerea ca va fi dat votul final, iar legea va fi aprobata.

"Eu, maine, voi merge in plenul Camerei, insotit de un secretar de stat care se ocupa de relatia cu Casa Nationala de pensii publice si de doi specialisti in pensii. Vom asista la dezbateri, ne vom spune punctul de vedere, ne vom spune alte puncte de vedere daca ne sunt solicitate. Participam la dezbatere. Cu siguranta cred ca maine vom da un vot final si vom aproba aceasta lege.

Ulterior o vom trimite la promulgat domnului presedinte si asteptam sa vedem. Colegii liberali au spus ca iar o vor ataca la Curte (Curtea Constitutionala n.red) . Noi ne dorim sa inchidem acest subiect (...) pentru ca este o lege buna pentru pensionari, repara foarte multe nedreptati, prevede cresteri de venituri", a spus Budai, la Romania TV.

Ministrul a mentionat ca decizia Curtii Constitutionale privind acest proiect de lege nu era de neconstitutionalitate, ci de clarificare a doua aspecte, "care oricum ar fi fost clarificate in normele de aplicare".

"Vizavi de datorat si platit... am redefinit, am dezbatut la Senat, in sensul ca datorat este datorat de noi, cei care realizam venituri din salarii, si platit de catre angajatorul nostru", a explicat ministrul Muncii.

In ceea ce priveste recalcularea pensiilor, Marius Budai a precizat ca s-a depasit procentul de 45% si ca sunt in jur de 48.000 de decizii puse in plata.

"Am trecut de 45% in recalculare (...) Voi solicita saptamana viitoare, din nou, o intalnire a presedintelui de la Casa Nationala cu cei care implementeaza softul programului informatic. Avem cam 50.000 de decizii. Avem peste 48.000 puse in plata, avem un nou model informatic implementat cu anumite situatii, pentru ca aproape niciun dosar nu seamana cu altul.

Am mai descoperit o speta si am solicitat acum celor care au implementat softul sa lucreze si pe acest modul. Noi suntem optimisti ca, in iulie, august, septembrie, pana la sfarsitul acestei perioade, vom implementa in totalitate aceasta lege, evident cu achitarea diferentelor de bani", a subliniat Budai.

Comisiile pentru munca si juridica ale Camerei Deputatilor au adoptat, marti, raportul la proiectul legii pensiilor, documentul urmand sa intre in dezbaterea plenului in sedinta de miercuri, 26 iunie.

La votul din comisii au fost inregistrate doar patru abtineri, restul voturilor fiind favorabile.

Astfel, modificarile facute de comisii au vizat punerea in acord cu decizia Curtii Constitutionale a articolelor declarate neconstitutionale.

Senatul a respins, saptamana trecuta, in plen, proiectul privind sistemul public de pensii, reexaminat ca urmare a deciziei Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR).

Afla mai multe despre:

Citește și:
Partidele de la putere, scădere ușoară, în timp ce USR și AUR câștigă procente. Ce formațiune a reușit să treacă pragul SONDAJ
Partidele de la putere, scădere ușoară, în timp ce USR și AUR câștigă procente. Ce formațiune a reușit să treacă pragul SONDAJ
CURS a publicat un nou sondaj de tip omnibus, realizat pentru luna martie, din care reiese că principalele partide aflate la putere, PSD și PNL, se află într-o ușoară scădere, punctele...
Alianța PSD-PNL ar urma să domine scena politică în viitor: ”Nu există voci care să spună că preferă altă soluție”
Alianța PSD-PNL ar urma să domine scena politică în viitor: ”Nu există voci care să spună că preferă altă soluție”
Decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti, Cristian Preda, a afirmat că este mai probabil ca înţelegerea PSD-PNL să continue, precizând că nu există vreo voce...
#Budai vot legea pensiilor, #legea pensiilor vot Camera Deputatilor , #ministrul Muncii
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
Poza DAN-795
DAN-795
rank 5