Budai: Maine voi participa la dezbaterile pe legea pensiilor. Cu siguranta, vom aproba aceasta lege

Marti, 25 Iunie 2019, ora 22:45
2544 citiri
Budai: Maine voi participa la dezbaterile pe legea pensiilor. Cu siguranta, vom aproba aceasta lege

Ministrul Muncii, Marius Budai, a anuntat ca miercuri va participa la dezbaterea proiectului privind Legea pensiilor in plenul Camerei Deputatilor si si-a exprimat convingerea ca va fi dat votul final, iar legea va fi aprobata.

"Eu, maine, voi merge in plenul Camerei, insotit de un secretar de stat care se ocupa de relatia cu Casa Nationala de pensii publice si de doi specialisti in pensii. Vom asista la dezbateri, ne vom spune punctul de vedere, ne vom spune alte puncte de vedere daca ne sunt solicitate. Participam la dezbatere. Cu siguranta cred ca maine vom da un vot final si vom aproba aceasta lege.

Ulterior o vom trimite la promulgat domnului presedinte si asteptam sa vedem. Colegii liberali au spus ca iar o vor ataca la Curte (Curtea Constitutionala n.red) . Noi ne dorim sa inchidem acest subiect (...) pentru ca este o lege buna pentru pensionari, repara foarte multe nedreptati, prevede cresteri de venituri", a spus Budai, la Romania TV.

Ministrul a mentionat ca decizia Curtii Constitutionale privind acest proiect de lege nu era de neconstitutionalitate, ci de clarificare a doua aspecte, "care oricum ar fi fost clarificate in normele de aplicare".

"Vizavi de datorat si platit... am redefinit, am dezbatut la Senat, in sensul ca datorat este datorat de noi, cei care realizam venituri din salarii, si platit de catre angajatorul nostru", a explicat ministrul Muncii.

In ceea ce priveste recalcularea pensiilor, Marius Budai a precizat ca s-a depasit procentul de 45% si ca sunt in jur de 48.000 de decizii puse in plata.

"Am trecut de 45% in recalculare (...) Voi solicita saptamana viitoare, din nou, o intalnire a presedintelui de la Casa Nationala cu cei care implementeaza softul programului informatic. Avem cam 50.000 de decizii. Avem peste 48.000 puse in plata, avem un nou model informatic implementat cu anumite situatii, pentru ca aproape niciun dosar nu seamana cu altul.

Am mai descoperit o speta si am solicitat acum celor care au implementat softul sa lucreze si pe acest modul. Noi suntem optimisti ca, in iulie, august, septembrie, pana la sfarsitul acestei perioade, vom implementa in totalitate aceasta lege, evident cu achitarea diferentelor de bani", a subliniat Budai.

Comisiile pentru munca si juridica ale Camerei Deputatilor au adoptat, marti, raportul la proiectul legii pensiilor, documentul urmand sa intre in dezbaterea plenului in sedinta de miercuri, 26 iunie.

La votul din comisii au fost inregistrate doar patru abtineri, restul voturilor fiind favorabile.

Astfel, modificarile facute de comisii au vizat punerea in acord cu decizia Curtii Constitutionale a articolelor declarate neconstitutionale.

Senatul a respins, saptamana trecuta, in plen, proiectul privind sistemul public de pensii, reexaminat ca urmare a deciziei Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR).

Afla mai multe despre:

Citeste si:
Ce ar avea de pierdut coaliția dacă scoate UDMR-ul de la guvernare. Câtă nevoie reală este de maghiari
Ce ar avea de pierdut coaliția dacă scoate UDMR-ul de la guvernare. Câtă nevoie reală este de maghiari
În ultimele luni UDMR-ul a fost implicat în mai multe scandaluri care i-au determinat pe unii actori din PNL, dar și PSD scoaterea maghiarilor de la guvernare. Cu toate astea, liderii...
Românii vor beneficia și la iarnă de plafonarea și compensarea prețului la energie. Anunțul lui Nicolae Ciucă
Românii vor beneficia și la iarnă de plafonarea și compensarea prețului la energie. Anunțul lui Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat miercuri, 17 august, că măsurile de plafonare şi compensare a preţului la energie vor rămâne active ”în formula necesară protejării cetăţenilor şi...
Comentarii
niculaeda
rank 5
DAN-795
rank 5