In plina criza de forta de munca, Guvernul are in vedere o noua marire a numarului de angajati non-UE: Avem o solicitare din Chile

Miercuri, 12 Decembrie 2018, ora 13:59
4759 citiri
In plina criza de forta de munca, Guvernul are in vedere o noua marire a numarului de angajati non-UE: Avem o solicitare din Chile
Foto: Arhiva Facebook/Marius Budai

Marius Budai a anuntat, miercuri, ca, la nivelul Ministerului Muncii, se discuta marirea contingentului de angajati non-UE, carora sa li se permita sa lucreze in Romania, drept solutie la criza fortei de munca din tara noastra.

Ministrul Muncii a precizat, in cadrul "Forumului Capitalului romanesc", ca, acum aproximativ doua saptamani, a semnat un protocol cu Ministerul Muncii din Vietnam, iar in prezent reprezentantii din Romania au primit o solicitare similara pentru Chile.

Budai a mentionat ca reprezentantii Ministerului Muncii vor discuta cu cei de la Ministerul de Interne, astfel incat sa poata fi marit contingentul de angajati non-UE.

In plus, ministrul a sustinut ca s-a luat in calcul marirea acestui contingent, ca urmare a solicitarilor primite din partea mediului de afaceri.

De asemenea, alte propuneri pentru a rezolva, partial, lipsa fortei de munca din Romania vizeaza aducerea romanilor din diaspora.

Amintim ca Guvernul a dublat, la inceputul lunii august, numarul de angajati straini care pot fi "importati" din state non-UE. Astfel, a suplimentat cu 8.000 de avize contingentul de lucratori care puteau veni sa lucreze in Romania din statele care nu fac parte din Uniunea Europeana. Contingentul initial a fost de 7.000.

Vezi si

AUR cere demiterea de urgență a ministrului Agriculturii. „O păpuşă uşor manevrabilă”
AUR cere demiterea de urgență a ministrului Agriculturii. „O păpuşă uşor manevrabilă”
Dan Tanasă, deputatul AUR susţine că demiterea şefului Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Ionuţ Lupu, după doar două luni de mandat, din cauză că ar fi blocat...
Ludovic Orban, despre comasarea alegerilor: "Am auzit că vor să modifice legea prin ordonanţă de urgenţă, ceea ce agravează şi mai mult abuzul"
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat miercuri, 21 februarie, despre comasarea alegerilor, că a auzit că guvernul vrea să modifice legea prin ordonanţă de urgenţă, ceea ce...
#angajati non UE Romania , #ministrul Muncii