Ministrul Muncii promite ca gaseste la rectificare bani pentru indemnizatiile persoanelor cu dizabilitati

Vineri, 02 August 2019, ora 17:15
2753 citiri
Ministrul Muncii promite ca gaseste la rectificare bani pentru indemnizatiile persoanelor cu dizabilitati
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul Muncii si Justitiei Sociale, Marius Budai, a declarat vineri, la Botosani, ca Guvernul va aloca, la rectificarea bugetara programata a avea loc saptamana viitoare, fonduri pentru plata indemnizatiilor persoanelor cu dizabilitati.

Potrivit acestuia, Executivul va repartiza sumele unitatilor administrativ- teritoriale, astfel incat acestea sa ajunga in cel mai scurt timp la beneficiari.

"La Ministerul de Finante, prin finantele publice locale, s-a facut o centralizare a tot ceea ce inseamna functionarea unitatilor administrativ- teritoriale, pe doua coloane, inclusiv plata persoanelor cu dizabilitati. Imediat dupa rectificarea bugetara, printr-o hotarare de guvern, sumele vor fi repartizate dintr-un buffer existent in bugetul Ministerului de Finante de 1,4 miliarde de lei pentru toata tara", a afirmat Budai.

El admite ca sunt primarii care au intarzieri mari la plata indemnizatiilor pentru persoanele cu dizabilitati, insa considera ca aceste intarzieri au aparut din cauza administratiilor locale.

"Primarul avea posibilitatea sa solicite Consiliului Judetean, iar Consiliul Judetean avea sumele la dispozitie. Daca nu a solicitat, nu i s-a dat. Asta e rea vointa", a adaugat ministrul Muncii.

#Budai bani persoane dizabilitati , #ministrul Muncii