Ministrul Muncii anunta ca pana la Paste majoreaza 30 de mii de pensii. Exemple cu mineri si acrobati de circ

Vineri, 05 Aprilie 2019, ora 13:11
17539 citiri
Ministrul Muncii anunta ca pana la Paste majoreaza 30 de mii de pensii. Exemple cu mineri si acrobati de circ

Pensiile a 35.000 de persoane au fost recalculate iar pana la Paste majoritate acestor pensionari vor primi bani mai multi, a anuntat vineri ministrul Muncii, Marius Budai.

"Inca un punct din programul de guvernare a fost indeplinit. Pensiile persoanelor din grupa I si a II-a de munca si carora in momentul iesirii la pensie nu le-a fost luat in considerare stagiul de cotizare suplimentar pentru acordarea punctajului sunt in linie dreapta cu recalcularea. Dintr-un total de 100 de mii de decizii am trimis acasa circa 35 de mii de decizii, urmand ca pana in sarbatorile de Paste majoritate sa fie puse in plata, adica in jur de 30 de mii.

Aceste persoane vor primi diferentele de bani in perioada 11-14-15 aprilie, prin mandat postal, si fac apel ca in aceasta perioada sa ia legatura cu factorii postali pentru a intra in posesia acestor diferente de bani, cu mentiunea ca vor fi platite diferentele de la 1 oct 2018 pana la 30.04 2019, urmand ca pana la 30 sept sa se acite toate diferentele pt toti ce 100 de mii de beneficiari", a declarat Budai.

Apoi, ministrul Muncii a dat cateva exemple pentru a arata cu cat vor creste pensiile si ce efort bugetar a fost facut. Astfel, a subliniat Budai, pentru un mecanic de locomotiva pensia va creste de la 2.865 lei la 4.013 lei, pentru un pensionar minerit din Deva de la 2.216 lei la 3.143 lei, pentru un pensionar minerit din Petrosani pensia creste de la 3.493 lei la 5.012 lei.

Totodata, un alt pensionar minerit din Petrosani care avea o pensie de 1.948 lei va avea acum 2.722 lei, pentru un pensionar zona 1 de radiatii pensia creste de la 1.994 lei la 2.826 lei, pentru un pensionar care a lucrat la Metroul SA de la 1.507 lei la 2.140 lei si pentru un pensionar acrobat de circ pensia se majoreaza de la 1.354 lei la 1.883 lei.

Intrebat daca exista bani pentru toate aceste majorari de pensii, Marius Budai a raspuns ca da.

"O sa raspund sec ca da, dar vreau sa spun ca avem bani si pentru aceste majorari plus continuarea platilor in noul cuantum si pentru majorarea din septembrie. Nu avem nicio sincopa si chiar daca vom avea parte de declaratii panicoase si iresponsabile ne vom vedea de treaba", a mentionat ministrul Muncii.

Citeste si:
Ce ar avea de pierdut coaliția dacă scoate UDMR-ul de la guvernare. Câtă nevoie reală este de maghiari
Ce ar avea de pierdut coaliția dacă scoate UDMR-ul de la guvernare. Câtă nevoie reală este de maghiari
În ultimele luni UDMR-ul a fost implicat în mai multe scandaluri care i-au determinat pe unii actori din PNL, dar și PSD scoaterea maghiarilor de la guvernare. Cu toate astea, liderii...
Românii vor beneficia și la iarnă de plafonarea și compensarea prețului la energie. Anunțul lui Nicolae Ciucă
Românii vor beneficia și la iarnă de plafonarea și compensarea prețului la energie. Anunțul lui Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat miercuri, 17 august, că măsurile de plafonare şi compensare a preţului la energie vor rămâne active ”în formula necesară protejării cetăţenilor şi...