Ministrul Muncii, Marius Budai: Afirmatia ca bugetarii sunt multi e un lucru fals. Oamenii chiar se sacrifica la locul de munca

Marti, 01 Octombrie 2019, ora 18:37
5949 citiri
Ministrul Muncii, Marius Budai: Afirmatia ca bugetarii sunt multi e un lucru fals. Oamenii chiar se sacrifica la locul de munca
Foto: Facebook / Marius Budai

Ministrul Muncii si Justitiei Sociale, Marius Budai (foto), a declarat intr-o conferinta de presa sustinuta marti la Satu Mare ca afirmatia potrivit carora bugetarii sunt multi e un lucru fals, aratand ca in institutiile subordonate exista deficit de personal.

"Tot ceea ce este bugetar in Romania este scheletul acestei tari. Va spun cu toata sinceritatea si toata responsabilitatea acest lucru. Nu sunt atat de multi (bugetari - n.red.) ca 50% ar trebui dati afara, sub nicio forma. Eu astazi ca sa functionez la nivel capacitate normala, fara noua lege a pensiilor, am nevoie in Casa Nationala de Pensii de 500 de oameni. Aceasta himera ca bugetarii sunt multi e un lucru fals, si mi-o asum cand spun acest lucru. Ca putem sa ii reorientam in acelasi sector in buget? Uitati-va si nu va dau cifre.

Cati sunt medici, dati-i de-o parte, ca asa trebuie, cati sunt profesori, dati-i deoparte, ca nu avem nevoie de ei, nu trebuie sa mergem dupa astfel de discutii care despart mediul privat de mediul bugetar. Nici unii nu pot functiona unii fara altii", a declarat Budai.

El a spus ca in Ministerul Muncii este deficit de personal.

"In Ministerul Muncii si in toate institutiile subordonate exista lipsa mare de personal. Si acum am deblocat o parte din posturile vacante pentru a le ocupa prin concurs. Am avut deja discutii cu doamna premier, asteptam analiza tuturor ministerelor ca sa ne spuna prin reprezentantii lor si din deconcentratele din tara ce oameni ne pun la dispozitie", a spus Budai.

Ministrul a mai aratat ca unii bugetari lucreaza peste program si sunt extrem de bine pregatiti.

"Oamenii chiar se sacrifica la locul de munca, pentru ca nu lucreaza doar opt ore. Uitati-va la colegii mei din casele de pensii care au facut aceasta recalculare incadrandu-ne in acest termen legal. Oare credeti ca nu au lucrat peste program? Oare credeti ca sunt varza sau praf, cum spun altii? Nici sub o forma!

Ca nu exista padure fara uscaturi, nu putem spune. Nici la privat, nici la stat, nicaieri, dar in general, marea lor majoritate, bugetarii sunt oameni supercalificati. Cand au fost taierile din 2010 de salarii, ce a facut mediul privat? A venit la buget si a extras varfurile. Sunt oameni extrem de bine pregatiti. Ca sunt si de alta categorie, nu putem nega. E rolul managerului acelei institutii ori sa-l traga la raspundere sa-l aduca pe drumul cel bun, ori are doua optiuni, il da afara in prima secunda sau se autoexclude singur", a mai spus Budai.

#ministrul Muncii bugetari multi, #Marius Budai bugetari , #ministrul Muncii