Ziare.com

Ministrul Muncii spune ca 30.000 de pensii recalculate au fost deja puse in plata

Vineri, 19 Aprilie 2019, ora 22:23

   

Ministrul Muncii spune ca 30.000 de pensii recalculate au fost deja puse in plata
Marius Budai, ministrul Muncii si Justitiei Sociale, a dat asigurari tuturor pensionarilor ca isi vor primi pensiile recalculate, in baza unui efort facut de toate casele de pensii din tara si a spus ca, din cele 33.000 de dosare de pensii supuse recalcularii, au fost puse deja in plata 30.000.

Ministrul a dezaprobat declaratiile alarmiste ale celor care sustin ca nu sunt bani de pensii si a explicat care este situatia la momentul actual privind livrarea, catre pensionari, a pensiilor recalculate.

"In primul rand, vreau sa le spun tuturor sa nu ia in seama nicio declaratie alarmanta ca nu sunt bani de pensii, cum ca nu avem prevazut in buget acest bani sau ca banii de majorari nu se vor acorda. Astfel de declaratii le-am numit eu la un moment dat iresponsabile si le cataloghez si acum la fel. Am avut parte de ele si pe perioada anului 2017 si pe perioada anului 2018.

Mai mult decat atat, stim cu totii ca aceasta lege de recalculare a pensiilor nu era cuprinsa in programul de guvernare dar majoritatea parlamentara si-a asumat-o in parlament si noi am spus acum ca indreptam tot ce a fost facut, cumva, la nelalocul lui. Suntem in situatia in care care peste 33.000 de dosare de pensii au fost recalculate, in medie 30.000 vor fi puse in plata. Cu siguranta ca acum majoritatea pensionarilor, din acesti 30.000, au primit acasa diferentele de bani", a spus ministrul Muncii si Justitiei Sociale Marius Budai, vineri seara, la Romania TV.

El a spus ca se va continua recalcularea pensiilor "si cu acea majorare cu 15% a valorii punctului de pensie prevazuta pentru data de 1 septembrie 2019" si a dat asigurari ca, pana pe data de 15 aprilie, s-a incheiat "plata a ceea ce inseamna pensia curenta a lunii aprilie, iar in ceasta perioada, pana astazi, s-au achitat si diferentele".

In ceea ce priveste restul recalcularilor, ministrul a spus ca nu a fost nevoie de personal necesar la casele de pensii, unde s-a lucrat in forta, la nivelul tuturor caselor de pensii din tara, si a spus ca pentru celelalte dosare, care nu s-au calculat inca, urmeaza sa se faca trecerea lor prin modulul informatic, dupa ce vor fi scoase din arhive si fizic pentru a putea fi recalculate.

"E o munca intensa si le multumesc tuturor, de la conducere pana la arhivar pentru ca acesti pensionari sa poata primi toate diferentele acasa", a mai spus ministrul Marius Budai.

El a spus ca Romania se afla pentru prima oara in situatia de a avea chiar un excedent pentru plata pensiilor si a explicat si care sunt sursele acestui excendent.

"Suntem in situatia in care pentru prima oara in istoria Romania estimarea este de a avea un excedent la sfarsitul anului pe plata pensiilor (...) dupa transferul contributiilor de la angajator la angajat (....).

Ulterior, prin cresterea masei salariale, prin peste 230.000 de noi contracte de munca, in acesti doi ani, 2017 si 2018, a crescut si masa salariala, prin cresterea salariului mediu pe tara, prin diversificarea lui pentru studii medii (...) . Aceste masuri nu au dus la nimic altceva decat la incasari mai mari in bugetul asigurarilor sociale", a mai spus ministrul.

"Noi am crescut in 2017 de doua ori valoarea punctului de pensie si suntem in situatia cand si la 1 septembrie (...) vom face punctul de pensie 1265", a dat asigurari ministrul.

Citeste si:
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre recalculare pensii
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 3301 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

SE PARE CA , CEI 30 DE MII , erau tot din aceea cu drepturi speciale

in rest tacere de mormint??!!Cineva , prost inspirat a dorit sa stimuleze speculantii din piete , care s-au bucurat de aceasta binefacere, adaugind citeva procente
la o gogoasa , ramsa un mister !

 

MODEST RAU , BAIATUL ASTA de la munca , ca si daca spunea

60 de mii , cine drkul ,sa-i numere ? Asta-i semn ca-era foame rau dlui ministru , cind mai vii si de la Botosani si astepti sa tai de Craciun , macar un pui din batatura

Oricum , omul s-a mai ticalosit putin si nu prea te aude ce-l intrebi ...el o tine langa,
DLE , SUNT BANI DE PENSII , nicio grija !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor