Vouchere de 5.000 de euro pentru persoanele cu dizabilitati: De cand se depun cererile

Miercuri, 15 Mai 2019, ora 16:53
7263 citiri
Vouchere de 5.000 de euro pentru persoanele cu dizabilitati: De cand se depun cererile

Ministrul Muncii, Marius Budai, a anuntat miercuri, la Braila, ca luni, 19 mai, cel tarziu, persoanele cu dizabilitati pot incepe sa depuna cererile pentru acordarea voucherelor de 5.000 de euro, care pot fi folosite pentru achizitionarea dispozitivelor si tehnologiilor asistive in vederea angajarii.

"Programul este intrat in vigoare, sunt semnate contractele si este asigurat cadrul normativ. Lunea viitoare, cel tarziu, ar trebui ca primele persoane sa inceapa sa depuna cererile si sa incepem sa achizitionam dispozitivele.

In cadrul acestei sume, persoanele cu dizabilitati isi vor putea achizitiona o proteza performanta, o tehnologie care consta intr-o camera de luat vederi, care se monteaza la ochelari pentru recunoastere faciala, recunoastere de obstacole, care pot incurca acea persoana nevazatoare", a declarat Marius Budai.

Potrivit estimarii facute de ministrul Muncii, de acest voucher de 5.000 de euro ar putea beneficia cinci mii de persoane cu dizabilitati, care primesc, in prezent, servicii de informare si consiliere din partea agentiilor judetene de ocupare a fortei de munca in vederea gasirii unui loc de munca.

"Masura principala este angajarea. Atunci cand depui o fisa de proiect undeva, ai anumiti coeficienti dati pe fiecare criteriu indeplinit. Nu am pus un procent foarte mare, fiind constienti de faptul ca totusi vorbim de niste persoane cu probleme de ordinul dizabilitatilor. Noi ne dorim foarte mult ca aceste persoane sa se angajeze, pentru ca isi cresc veniturile, noi nu le luam drepturile prevazute in certificatul de handicap.

Mai important pentru noi este faptul ca avem o relatie in ambele sensuri, adica pe ei ii constientizam ca sunt necesari societatii si invers, societatea trebuie sa fie constienta ca avem nevoie de acesti oameni. Acesta este scopul principal de suflet al acestui proiect", a completat Marius Budai.

Ministrul Marius Budai a participat miercuri, la Braila, alaturi de senatorul Ion Rotaru si deputatul Nicu Nita, la o dezbatere organizata la Facultatea de Inginerie pe tema Legii pensiilor, la intalnire fiind prezenti fosti angajati din invatamant, sanatate, zona de administratie si cadre militare in rezerva.

Citeste si:
Ce interese sunt în spatele creșterilor salariale anunțate de guvern doar pentru anumite categorii de bugetari
Ce interese sunt în spatele creșterilor salariale anunțate de guvern doar pentru anumite categorii de bugetari
Guvernul n-a mai așteptat decizia CCR cu privire la două proiecte de lege privind măriri salariale pentru anumite categorii de bugetari și pregătește o Ordonanță de urgență (OUG) în...
Nicușor Dan îl contrazice pe ministrul Transporturilor: ”Metroul nu este subvenționat de alte localități din țară”
Nicușor Dan îl contrazice pe ministrul Transporturilor: ”Metroul nu este subvenționat de alte localități din țară”
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, l-a contrazis luni, 8 august, pe ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care a declarat că localităţi din România subvenţionează metroul din...