Vouchere de 5.000 de euro pentru persoanele cu dizabilitati: De cand se depun cererile

Miercuri, 15 Mai 2019, ora 16:53
7345 citiri
Vouchere de 5.000 de euro pentru persoanele cu dizabilitati: De cand se depun cererile
Foto: Arhiva Pixabay

Ministrul Muncii, Marius Budai, a anuntat miercuri, la Braila, ca luni, 19 mai, cel tarziu, persoanele cu dizabilitati pot incepe sa depuna cererile pentru acordarea voucherelor de 5.000 de euro, care pot fi folosite pentru achizitionarea dispozitivelor si tehnologiilor asistive in vederea angajarii.

"Programul este intrat in vigoare, sunt semnate contractele si este asigurat cadrul normativ. Lunea viitoare, cel tarziu, ar trebui ca primele persoane sa inceapa sa depuna cererile si sa incepem sa achizitionam dispozitivele.

In cadrul acestei sume, persoanele cu dizabilitati isi vor putea achizitiona o proteza performanta, o tehnologie care consta intr-o camera de luat vederi, care se monteaza la ochelari pentru recunoastere faciala, recunoastere de obstacole, care pot incurca acea persoana nevazatoare", a declarat Marius Budai.

Potrivit estimarii facute de ministrul Muncii, de acest voucher de 5.000 de euro ar putea beneficia cinci mii de persoane cu dizabilitati, care primesc, in prezent, servicii de informare si consiliere din partea agentiilor judetene de ocupare a fortei de munca in vederea gasirii unui loc de munca.

"Masura principala este angajarea. Atunci cand depui o fisa de proiect undeva, ai anumiti coeficienti dati pe fiecare criteriu indeplinit. Nu am pus un procent foarte mare, fiind constienti de faptul ca totusi vorbim de niste persoane cu probleme de ordinul dizabilitatilor. Noi ne dorim foarte mult ca aceste persoane sa se angajeze, pentru ca isi cresc veniturile, noi nu le luam drepturile prevazute in certificatul de handicap.

Mai important pentru noi este faptul ca avem o relatie in ambele sensuri, adica pe ei ii constientizam ca sunt necesari societatii si invers, societatea trebuie sa fie constienta ca avem nevoie de acesti oameni. Acesta este scopul principal de suflet al acestui proiect", a completat Marius Budai.

Ministrul Marius Budai a participat miercuri, la Braila, alaturi de senatorul Ion Rotaru si deputatul Nicu Nita, la o dezbatere organizata la Facultatea de Inginerie pe tema Legii pensiilor, la intalnire fiind prezenti fosti angajati din invatamant, sanatate, zona de administratie si cadre militare in rezerva.

Citește și:
Partidele de la putere, scădere ușoară, în timp ce USR și AUR câștigă procente. Ce formațiune a reușit să treacă pragul SONDAJ
Partidele de la putere, scădere ușoară, în timp ce USR și AUR câștigă procente. Ce formațiune a reușit să treacă pragul SONDAJ
CURS a publicat un nou sondaj de tip omnibus, realizat pentru luna martie, din care reiese că principalele partide aflate la putere, PSD și PNL, se află într-o ușoară scădere, punctele...
Alianța PSD-PNL ar urma să domine scena politică în viitor: ”Nu există voci care să spună că preferă altă soluție”
Alianța PSD-PNL ar urma să domine scena politică în viitor: ”Nu există voci care să spună că preferă altă soluție”
Decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti, Cristian Preda, a afirmat că este mai probabil ca înţelegerea PSD-PNL să continue, precizând că nu există vreo voce...
#voucher persoane dizabilitati, #5000 euro persoane dizabilitatii , #ministrul Muncii