Cazul de coruptie al senatorului Isaila: N-a venit la audieri si a scapat de arest (Video)

Marti, 29 Aprilie 2014, ora 16:07
1774 citiri
Cazul de coruptie al senatorului Isaila: N-a venit la audieri si a scapat de arest (Video)

Comisia juridica a Senatului a amanat, marti, decizia in cazul cererii de arestare preventiva a social-democratului Marius Isaila, acuzat de fapte de coruptie, pentru ca acesta nu s-a prezentat la audieri.

Presedintele comisiei, Catalin Boboc, a precizat ca hotararea a fost amanata prin votul majoritatii membrilor prezenti, potrivit Mediafax, cu toate ca parlamentarii aveau termen pana pe 29 aprilie sa se pronunte in cazul senatorului PSD.

Cazul de coruptie al senatorului Isaila: Cine l-a denuntat si cum se negocia spaga in toaleta

Astfel, o noua dezbatere legata de soclicitarea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) referitoare la incuviintarea arestarii preventive a demnitarului mai poate avea loc dupa alegerile europarlamentare, adica incepand cu 28 mai, a spus Catalin Boboc.

Marius Isaila ar fi trebuit sa vina la audierile comisiei, marti, insa acesta nu s-a prezentat, cu toate ca a participat, de dimineata, la sedinta Comisiei de buget-finante a Senatului.

DNA cere arestarea senatorului PSD Marius Isaila

DNA a cerut, pe 10 aprilie, demararea procedurilor pentru arestarea preventiva a senatorului Marius Isaila, acuzat de trafic de influenta si instigare la fals.

Isaila este acuzat ca a comis mai multe infractiuni de coruptie, printre care se numara faptul ca a cerut de la un denuntator 350.000 de euro pentru a opri controalele ANAF la societatile detinute.

Procurorii DNA sustin ca in perioada 2012 - 2014, cand Isaila a fost sef serviciu in Ministerul Finantelor si ulterior senator (din decembrie 2012), "a obtinut importante sume de bani prin folosirea influentei pe care o avea sau pe care a lasat sa se inteleaga ca o are pe langa functionari publici, prin prisma relationarii profesionale in sistemul public de finante si ulterior ca om politic, pentru a-i determina sa nu isi indeplineasca in mod corect atributiile de serviciu".

Cazul Isaila: Senatorul era informat din interiorul DNA de un comisar sef

Astfel, la inceputul anului 2012, Isaila a pretins suma de 200.000 de euro de la un denuntator, pentru a realiza interventii pe langa functionarii ANAF ce efectuau un control la o societate comerciala administrata de denuntator, in vederea solutionarii favorabile sau blocarii controlului.

In acelasi mod, Isaila a mai obtinut aproape 200.000 de euro pana in anul 2014. Dupa primirea sumelor, el a instigat la intocmirea unui fals contract de imprumut pentru a se justifica banii primiti.

Citeste si:
Liviu Dragnea susține că "nu moare de foame". Sursele de venit modeste din care fostul lider al PSD afirmă că trăiește
Liviu Dragnea susține că "nu moare de foame". Sursele de venit modeste din care fostul lider al PSD afirmă că trăiește
Fostul lider al PSD Liviu Dragnea susţine că nu există probe care să îl incrimineze în alte dosare penale. Dragnea neagă că ar fi mers în vacanţe exotice pe bani publici ori pe fonduri...
Liviu Dragnea are un nou partid. Foștii membri PSD care au înființat ”Alianţa pentru Patrie”
Liviu Dragnea are un nou partid. Foștii membri PSD care au înființat ”Alianţa pentru Patrie”
Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a anunțat duminică seara, 19 septembrie, că Alianţa pentru Patrie este noul partid în care se va înscrie dacă instanța îi va permite. Patru...
Sursa: Ziare.com