Fiscul scoate la licitatie averile unor inculpati de rang inalt

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Miercuri, 05 Decembrie 2018, ora 11:22
11404 citiri
Fiscul scoate la licitatie averile unor inculpati de rang inalt
Foto: Facebook/Ovidiu Marius Isaila

Un apartament aflat in proprietatea fostului senator Marius Ovidiu Isaila, un teren al fostului vicepresedinte al ANRP Remus Baciu sau un apartament detinut de Jean Catalin Sandu, fost vicepresedinte AVAS, sunt scoase la licitatie de Agentia Nationala de Administrare Fiscala - Directia Generala Executari Silite Cazuri Speciale, pentru a acoperi o parte din prejudiciile din dosarele in care proprietarii au fost condamnati definitiv.

Pe de alta parte, Fiscul reia pentru a treia oara licitatia pentru imobilul cu 10 etaje al vechiului sediu al grupului Rompetrol de pe Calea Victoriei. In acte, imobilul apartine firmei Oilfield Exploration Business Solutions SA, fosta Rompetrol SA.

Anunturile pentru vanzarea acestor imobile au fost postate pe site-ul ANAF.

Licitatiile vor avea loc pe 13 decembrie, iar in cazul fostului sediu Rompetrol pe 10 ianuarie.

Senatorul care discuta in toaleta

Fostul senator PSD Marius Ovidiu Isaila a fost condamnat, in noiembrie 2016, la 5 ani si 4 luni de inchisoare pentru trafic de influenta.

Judecatorii au decis si confiscarea sumei de 180.000 de euro, mita primita de fostul parlamentar pentru a interveni in vederea stoparii unui control ANAF la firma unui om de afaceri.

Cazul lui Marius Ovidiu Isaila a fost mediatizat dupa ce acesta l-a dezbracat in toaleta Parlamentului pe colaboratorul DNA din acest dosar. Motivul: frica de microfoane.

"Baiatu', asculta-ma! Tu asculta-ma! E ceva in neregula aici. Nasul meu de vulpoi batran imi spune ca e ceva in neregula. Omule! Asta putea fi rezolvata super simplu. Chemat el si dat o declaratie la DNA. Nu cu venit cu camere cu alea, cu alea peste voi", spunea Isaila.

Acum, Fiscul ii scoate la vanzare lui Isaila un apartament in Drumul Taberei. Este pentru a doua oara cand ANAF-ul incearca sa vanda acest imobil. Pretul de pornire a licitatiei: 132.482 lei fara TVA.

Sursa: ANAF

Complicele lui Dan Voiculescu

Fost secretar executiv al Partidului Conservator (fost PUR) si fost vicepresedinte al AVAS, Jean Catalin Sandu, a fost condamnat in dosarul Privatizarii ICA-Dan Voiculescu la 6 ani de inchisoare.

El a fost gasit vinovat pentru complicitate la stabilirea, cu intentie, a unei valori diminuate, fata de valoarea comerciala reala, a bunurilor apartinand operatorilor economici la care statul sau o autoritate a administratiei publice locale este actionar, comisa in cadrul actiunii de privatizare ori de executare silita, de reorganizare sau lichidare judiciara ori cu ocazia unei operatiuni comerciale.

Sursa: ANAF

In acest caz, Fiscul scoate la licitatie un apartament situat in bulevardul Decebal din Bucuresti. Pretul de pornire: 615.192 de lei.

Scriitorul de la ANRP

Fost vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANR), cu rang de subsecretar de stat, Remus Baciu a fost condamnat la 5 ani inchisoare pentru o spaga de 100.000 de euro pentru urgentarea unei dosar de restituire. Acuzatiile: trafic de influenta.

Remus Baciu a fost implicat si in alte anchete. In perioada in care a executat pedeapsa, fostul demnitar a scris nu mai putin de 8 carti, cele mai multe avand ca tema dreptul afacerilor.

Cand a cerut eliberarea, Baciu a explicat despre cele doua "boli psihice" care circula in puscarii: "Una e sa te crezi nevinovat. Iti repeti asta zi de zi si te convingi de asta, iar apoi innebunesti la gandul asta, ca esti inchis nevinovat. A doua e legata de gratiere: crezi ca se va da si atunci nu mai faci nimic. Eu am cochetat cu ambele si am scapat de ele."

Fiscul ii scoate la licitatie un teren in comuna Poiana Campina (Prahova) . Pretul de pornire: 27.000 de lei.

Sursa: ANAF

Fostul sediu al Rompetrol

Dupa cum am aratat, Fiscul reia pentru a treia oara licitatia pentru imobilul de 10 etaje al vechiului sediu al grupului Rompetrol de pe Calea Victoriei. In acte, imobilul apartine firmei Oilfield Exploration Business Solutions SA, fosta Rompetrol SA.

Pretul de pornire: 13.615.500 de lei fara TVA.

Sursa: ANAF

La inceputul acestui an, pretul de pornire a primei licitatii in acest caz a fost de 34.990.000 de lei fara TVA.

Procedura a fost anulata dupa ce un expert cadastral care a calculat suprafata cladirii a descoperit ca aceasta este mai mica cu 900 de metri patrati decat suprafata inscrisa in registrul de carte funciara.

Problema urșilor, analizată în ședință extraordinară la Camera Deputaților. Câte animale urmează să fie ucise
Problema urșilor, analizată în ședință extraordinară la Camera Deputaților. Câte animale urmează să fie ucise
Biroul permanent al Camerei Deputaţilor se reunește luni, 15 iulie, la ora 15.00, pentru a rezolva de urgență modificarea legislației cu privire la numărul de urși admis în țară. După...
Trecutul profesional al parlamentarilor, secret de stat. De ce își ascund politicienii CV-urile. „Trei luni de zile am fost linșat”
Trecutul profesional al parlamentarilor, secret de stat. De ce își ascund politicienii CV-urile. „Trei luni de zile am fost linșat”
Peste 25 de parlamentari refuză încă, în apropierea finalului de mandat, să expună pe pagina instituției informațiile cu privire la parcursul lor profesional. Unii deputați și senatori...
#Fisc licitatie avere condamnati , #DNA
Comentarii
Poza MATAPSD
MATAPSD
rank 5
Lasati-i in costumul cu care au venit pe lumea asta.
Poza hello
hello
rank 5
Scoteti-le pe toate ca sa mai recupereze Romania ceva din furturile
  1. Donald Trump, cu un pas mai aproape de alegerile prezidențiale. Urmează o nouă baie de mulțime, după tentativa de asasinat
  2. Bărbat împușcat mortal în timp ce amenința un jandarm cu toporul. Fratele victimei, arestat după ce a spus că-l va ucide pe ofițer
  3. Poliția a deschis o ancheta după ce doi bărbați au fost găsiți morți pe liniile de cale ferată
  4. Putin a promulgat o lege prin care interzice parlamentarilor să părăsească Rusia fără permisiune
  5. Un român a câștigat 25.000 euro de la angajatorul din Olanda. Firma îi refuzase plata salariilor când s-a îmbolnăvit
  6. Cheile Sohodolului din Gorj au secat. „A rămas doar nămol”. Ce recomandă autoritățile FOTO
  7. "Scenariul este ca tras la xerox". Robert Fico, premierul slovac, despre atacul armat împotriva lui Donald Trump
  8. Nicușor Dan: "Stăm într-o găleată de beton". Câte hectare de spații verzi au dispărut din București în ultimii 25 de ani
  9. Cel puțin 15 persoane au murit în urma unui atac israelian asupra unei școli în Fâșia Gaza FOTO/VIDEO
  10. Capcană în trafic pe un drum județean. Plăcile de beton s-au ridicat în aer din cauza caniculei