Marius Isaila, sub control judiciar, pe cautiune de 10.000 de lei. DNA ceruse 500.000

Sambata, 23 August 2014, ora 07:49
1884 citiri
Marius Isaila, sub control judiciar, pe cautiune de 10.000 de lei. DNA ceruse 500.000

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a dispus plasarea senatorului Marius Isaila sub control judiciar, cu o cautiune stabilita la 10.000 de lei, care a si fost platita, in conditiile in care procurorii DNA au propus in cazul acestuia control judiciar sub o cautiune de 500.000 de lei.

Instanta suprema a luat, vineri, masura controlului judiciar sub cautiune in cazul Marius Isaila, in procesul in care senatorul a fost trimis in judecata pentru fapte de coruptie.

Instanta a stabilit cuantumul cautiunii in cazul demnitarului la 10.000 de lei, pe care Isaila i-a platit, iar vineri a depus documentele justificative judecatorului de camera preliminara.

In cursul urmaririi penale, cautiunea stabilita de procurorul de caz pentru Isaila a fost de 500.000 de lei.

Acuzat de trafic de influenta

Senatorul PSD Marius Isaila a fost trimis in judecata in 23 iulie, sub control judiciar, de catre procurorii DNA, care il acuza de trafic de influenta, dupa ce acesta, printre altele, ar fi cerut bani in schimbul interventiei pentru blocarea unui control ANAF si pentru atribuirea de contracte pe bani publici.

Marius Isaila este judecat pentru trei infractiuni de trafic de influenta (doua in forma continuata si una in forma simpla) si una de instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Impreuna cu Isaila, va fi judecat Cristian Stefan Ene, consilier al senatorului, care este acuzat de trei infractiuni de trafic de influenta (doua in forma continuata si una in forma simpla).

In acelasi dosar a fost inculpat si Catalin Cristescu, comisar in cadrul Garzii Financiare, care a incheiat cu procurorii DNA un acord de recunoastere a vinovatiei si a fost de acord cu felul si cuantumul pedepsei stabilite, precum si cu forma de executare a acesteia, respectiv doi ani inchisoare, cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de doi ani.

Potrivit anchetatorilor, in prima parte a anului 2012, Marius Isaila, la acel moment sef serviciu in Ministerul Finantelor Publice, si Cristian Stefan Ene, in intelegere cu Catalin Cristescu, au convenit sa intervina in vederea blocarii controlului efectuat de ANAF la firma SC Dave Research SRL a omului de afaceri Lucian Timofanovici - denuntator in aceasta cauza.

Senatorul PSD Marius Isaila, trimis in judecata pentru trafic de influenta

Plenul Senatului a respins, in 2 iunie, arestarea preventiva a senatorului Marius Ovidiu Isaila.

Directia Nationala Anticoruptie sustinea ca solicitarea de arestare preventiva a lui Isaila este justificata de faptul ca au fost constatate "repetabilitatea actelor infractionale, intinderea acestora in timp (2012 - 2014), modalitatea concreta de savarsire a infractiunilor - prin folosirea/interpunerea altor persoane care primeau sumele de bani pretinse urmare a traficarii influentei, modalitatea conspirata de a aborda discutiile cu tematica infractionala (in toalete, prin dezbracarea interlocutorului pentru a nu avea asupra sa aparatura de inregistrare, dialog in soapta insotit de gestica), precum si incercarile de a sterge urmele infractiunilor prin redactarea unor contracte false care sa creeze o alta aparenta decat realitatea primirii unor sume de bani".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#Marius Isaila control judiciar, #Marius Isaila cautiune , #DNA