Senatorul Isaila isi vrea averea inapoi - contesta in instanta sechestrul DNA

Joi, 12 Iunie 2014, ora 13:59
1601 citiri
Senatorul Isaila isi vrea averea inapoi - contesta in instanta sechestrul DNA

Senatorul PSD Ovidiu Marius Isaila contesta la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) sechestrul asigurator pus de procurorii DNA pe averea sa, intr-un dosar in care este cercetat penal pentru trafic de influenta si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Cererea a fost depusa miercuri, urmand ca judecatorii sa o discute in cursul zilei de joi.

Pe 6 iunie, DNA a anuntat ca a impus controlul judiciar fata de Ovidiu Isaila, urmand ca senatorul sa depuna o cautiune in valoare de 500.000 lei, care va fi dispozitia Directiei Nationale Anticoruptie sau prin constituirea unei garantii reale, mobiliare ori imobiliare, in limita aceleiasi sumei de 500.000 lei.

Premiera in Romania: Senatorul PSD Marius Isaila, sub control judiciar - cautiune de jumatate de milion de lei

Sechestru pe 220.000 de euro

De asemenea, procurorii au pus sechestru pe bunurile mobile si imobile ale senatorului, pana la concurenta sumei de 220.000 euro si inscriptie ipotecara asupra urmatoarelor imobile apartinand acestuia: apartament 3 camere, situat in Bucuresti; 2 constructii si teren amplasate in judetul Bacau; apartament 1 camera situat in Bucuresti; teren in suprafata de 1.014 mp, amplasat in Corbeanca, judetul Ilfov.

In plus, DNA a instituit sechestru asupra conturilor detinute de senatorul Isaila.

Masura controlului judiciar a fost luata de procurori dupa ce Senatul a respins luni solicitarea DNA privind incuviintarea arestarii preventive a senatorului Marius Ovidiu Isaila.

Senatorul Isaila, salvat de colegi: Au votat impotriva arestarii

Potrivit DNA, in anul 2012, pe vremea cand era sef serviciu in Ministerul Finantelor, dar si dupa decembrie 2012, cand a fost ales senator, Ovidiu Isaila a obtinut importante sume de bani prin folosirea influentei pe care o avea sau pe care a lasat sa se inteleaga ca o are pe langa functionari publici, prin prisma relationarii profesionale in sistemul public de finante si ulterior ca om politic, pentru a-i determina sa nu isi indeplineasca in mod corect atributiile de serviciu.

"Astfel, la inceputul anului 2012, Ovidiu Isaila, care era la acel moment sef serviciu in Ministerul Finantelor Publice, a pretins, cu complicitatea lui Cristian Stefan Ene, prin intermediarul Catalin Cristescu, suma de 200.000 euro de la un denuntator, pentru a realiza interventii pe langa functionarii ANAF ce efectuau un control la o societate comerciala administrata de acesta, in vederea solutionarii favorabile sau blocarii controlului.

Dupa remiterea acestei sume, Ovidiu Isaila a pretins denuntatorului, prin acelasi intermediar, o noua suma de bani, respectiv 150.000 euro, pentru a influenta rezultatele unui nou control", sustin procurorii.

Citeste si:
Amenzi de peste 4 milioane de lei ”încasate” de partide, pentru nereguli în finanțele proprii. Cine a primit cea mai mare sancțiune
Amenzi de peste 4 milioane de lei ”încasate” de partide, pentru nereguli în finanțele proprii. Cine a primit cea mai mare sancțiune
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a publicat un raport cu sancțiunile pe care partidele politice din România le-au primit anul trecut ca urmare a neregulilor cu privire la cheltuielile...
Dan Barna, despre incidentul în care a fost implicată o consilieră USR din Mogoșoaia: ”Nu ar fi fost posibil dacă hoții nu ar simți că au protecție politică”
Dan Barna, despre incidentul în care a fost implicată o consilieră USR din Mogoșoaia: ”Nu ar fi fost posibil dacă hoții nu ar simți că au protecție politică”
Vicepreședintele USR Dan Barna a reacționat joi seară, 27 ianuarie, după ce o consilieră a partidului său din Mogoșoaia a fost agresată de ”colegii” de la PNL și PMP. În mesajul...