Un VIP condamnat care nu va fi eliberat: De ce a respins Inalta Curte contestatia in anulare a fostului senator Marius Isaila

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Joi, 20 Decembrie 2018, ora 10:38
6238 citiri
Un VIP condamnat care nu va fi eliberat: De ce a respins Inalta Curte contestatia in anulare a fostului senator Marius Isaila
Foto: Arhiva (Senatul Romaniei)

Completul de 5 judecatori de la Inalta Curte a respins miercuri seara o singura contestatie in anulare si eliberare din penitenciar. Este vorba de solicitarea facuta de fostul senator Marius Isaila, condamnat la 5 ani si 4 luni de inchisoare pentru trafic de influenta.

Asta in contextul in care Inalta Curte a admis, in principiu, contestatiile in anulare si a decis eliberarea in cazurile Alina Bica, Serban Pop, Rudel Obreja, Constantin Nita si Dan Sova.

Surse din magistratura au explicat pentru Ziare.com ca motivul pentru care Inalta Curte a respins ca inadmisibila solicitarea facuta de fostul senator este ca sentinta de condamnare a a acestuia a fost redactata pe 8 iunie 2017, iar Codul de Procedura Penala prevede un termen in care se poate face contestatia in anulare dupa aflarea verdictului definitiv al instantei.

"Exista un termen in care poate fi introdusa aceasta contestatie in anulare: 30 de zile de la data comunicarii deciziei instantei", ne-au explicat sursele citate.

Articolul 428. Termenul de introducere a contestatiei in anulare

(1) Contestatia in anulare pentru motivele prevazute la art. 426 lit. a) si c)-h) poate fi introdusa in termen de 30 de zile de la data comunicarii deciziei instantei de apel.

#Marius Isaila contestatie anulare respins, #senator Isaila contestatie Inalta Curte, #Marius Isaila coruptie , #DNA