Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Senator UNPR condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare: I se si confisca 180.000 de euro

Marti, 12 Aprilie 2016, ora 11:15
5893 citiri
Senator UNPR condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare: I se si confisca 180.000 de euro
Foto: Ziare.com

Senatorul UNPR Marius Isaila a fost condamnat de ICCJ la patru ani de inchisoare cu executare, instanta dispunand si confiscarea de la acesta a 180.000 de euro, in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta privind blocarea unui control ANAF si atribuirea de contracte pe bani publici.

Instanta a dispus, luni, condamnarea lui Marius Ovidiu Isaila la trei ani de inchisoare pentru trafic de influenta in forma continuata si la un an de inchisoare pentru instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, informeaza News.ro.

Dupa contopirea pedepselor, instanta a stabilit ca Isaila sa execute pedeapsa cea mai grea, la care a adaugat un spor de pedeapsa de un an, astfel ca senatorul a fost condamnat in final la patru ani de inchisoare cu executare si la doi ani pedeapsa complementara a interzicerii exercitarii unor drepturi civile.

Prin aceeasi decizie, instanta l-a achitat pe Isaila pentru una dintre acuzatiile de trafic de influenta si a decis mentinerea masurii preventive a controlului judiciar pe cautiune.

In acelasi dosar, judecatorii ICCJ au respins cererea lui Cristian Ene, fostul consilier personal al lui Isaila, de aplicare in cazul sau a procedurii de judecata in cazul recunoasterii invinuirii si l-au condamnat pe acesta la doi ani de inchisoare cu suspendare, termenul de supraveghere stabilit fiind de patru ani.

Judecatorii ICCJ au mai stabilit confiscarea de la Isaila a 180.000 de euro (echivalentul in lei la cursul BNR de la data platii) si obligarea acestuia la plata catre stat a acestei sume, iar de la Ene a sumei de 20.000 de euro in aceleasi conditii.

Decizia nu este definitiva si poate fi contestata de Marius Isaila si Cristian Ene, precum si de procurorii DNA la Completul de cinci judecatori de la aceeasi instanta.

La ultimul termen de judecata, din 28 martie, Cristian Ene a recunoscut doua dintre cele trei fapte de trafic de influenta de care este acuzat alaturi de senatorul Isaila.

"Este real ca am pretins si primit impreuna cu Isaila suma de 200.000 de euro si ulterior, in 2012, cu acelasi inculpat am pretins 120.000 de euro de la Cristescu Catalin pentru a aranja un control al Fiscului", a spus Ene in fata judecatorilor.

Pe 23 iulie 2014, Marius Isaila a fost trimis in judecata, sub control judiciar, de catre procurorii DNA, care il acuza de trafic de influenta, dupa ce acesta, printre altele, ar fi cerut bani in schimbul interventiei pentru blocarea unui control ANAF si pentru atribuirea de contracte pe bani publici.

Plenul Senatului a respins, in 2 iunie 2014, arestarea preventiva a senatorului, care a trecut la UNPR in septembrie 2015. Isaila a ajuns in Parlament pe listele PDL, formatiune din care a plecat in luna februarie 2014.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Marius Isaila condamnat, #Isaila condamnat inchisoare, #Marius Isaila 4 ani inchisoare , #stiri Marius Isaila