Senator UNPR condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare: I se si confisca 180.000 de euro

Marti, 12 Aprilie 2016, ora 11:15
5934 citiri
Senator UNPR condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare: I se si confisca 180.000 de euro
Foto: Ziare.com

Senatorul UNPR Marius Isaila a fost condamnat de ICCJ la patru ani de inchisoare cu executare, instanta dispunand si confiscarea de la acesta a 180.000 de euro, in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta privind blocarea unui control ANAF si atribuirea de contracte pe bani publici.

Instanta a dispus, luni, condamnarea lui Marius Ovidiu Isaila la trei ani de inchisoare pentru trafic de influenta in forma continuata si la un an de inchisoare pentru instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, informeaza News.ro.

Dupa contopirea pedepselor, instanta a stabilit ca Isaila sa execute pedeapsa cea mai grea, la care a adaugat un spor de pedeapsa de un an, astfel ca senatorul a fost condamnat in final la patru ani de inchisoare cu executare si la doi ani pedeapsa complementara a interzicerii exercitarii unor drepturi civile.

Prin aceeasi decizie, instanta l-a achitat pe Isaila pentru una dintre acuzatiile de trafic de influenta si a decis mentinerea masurii preventive a controlului judiciar pe cautiune.

In acelasi dosar, judecatorii ICCJ au respins cererea lui Cristian Ene, fostul consilier personal al lui Isaila, de aplicare in cazul sau a procedurii de judecata in cazul recunoasterii invinuirii si l-au condamnat pe acesta la doi ani de inchisoare cu suspendare, termenul de supraveghere stabilit fiind de patru ani.

Judecatorii ICCJ au mai stabilit confiscarea de la Isaila a 180.000 de euro (echivalentul in lei la cursul BNR de la data platii) si obligarea acestuia la plata catre stat a acestei sume, iar de la Ene a sumei de 20.000 de euro in aceleasi conditii.

Decizia nu este definitiva si poate fi contestata de Marius Isaila si Cristian Ene, precum si de procurorii DNA la Completul de cinci judecatori de la aceeasi instanta.

La ultimul termen de judecata, din 28 martie, Cristian Ene a recunoscut doua dintre cele trei fapte de trafic de influenta de care este acuzat alaturi de senatorul Isaila.

"Este real ca am pretins si primit impreuna cu Isaila suma de 200.000 de euro si ulterior, in 2012, cu acelasi inculpat am pretins 120.000 de euro de la Cristescu Catalin pentru a aranja un control al Fiscului", a spus Ene in fata judecatorilor.

Pe 23 iulie 2014, Marius Isaila a fost trimis in judecata, sub control judiciar, de catre procurorii DNA, care il acuza de trafic de influenta, dupa ce acesta, printre altele, ar fi cerut bani in schimbul interventiei pentru blocarea unui control ANAF si pentru atribuirea de contracte pe bani publici.

Plenul Senatului a respins, in 2 iunie 2014, arestarea preventiva a senatorului, care a trecut la UNPR in septembrie 2015. Isaila a ajuns in Parlament pe listele PDL, formatiune din care a plecat in luna februarie 2014.

Curățenia „de campanie” în partide: PSD și PNL se descotorosesc de personajele problematice. Mai este „la modă” lupta anticorupție?
Curățenia „de campanie” în partide: PSD și PNL se descotorosesc de personajele problematice. Mai este „la modă” lupta anticorupție?
Zilele trecute, mai multe personaje politice, atât de la PSD, cât și de la PNL, au fost vizate de anchete jurnalistice sau de cercetări penale, ajungând într-un final să facă un pas în...
”Pentru prima dată, îmi este şi jenă să vă răspund”. Reacția lui Ciolacu după ce Ciucă i-a cerut explicații pentru banii din PNRR
”Pentru prima dată, îmi este şi jenă să vă răspund”. Reacția lui Ciolacu după ce Ciucă i-a cerut explicații pentru banii din PNRR
Premierul Marcel Ciolacu i-a răspuns marţi seară, 15 octombrie, liderului PNL, Nicolae Ciucă, după ce acesta a comentat anunţul Comisiei Europene referitor la a treia cerere de plată şi a...
#Marius Isaila condamnat, #Isaila condamnat inchisoare, #Marius Isaila 4 ani inchisoare , #stiri Marius Isaila
  1. Curățenia „de campanie” în partide: PSD și PNL se descotorosesc de personajele problematice. Mai este „la modă” lupta anticorupție?
  2. ”Pentru prima dată, îmi este şi jenă să vă răspund”. Reacția lui Ciolacu după ce Ciucă i-a cerut explicații pentru banii din PNRR
  3. Candidaturile definitive la parlamentare pentru diaspora: 18 partide și alianțe și doi independenți
  4. Ciucă, noi „săgeți” către „domnul Ciolacu”. „Să explice de urgență ce va face pentru ca România să nu piardă cele aproximativ 1,1 miliarde de euro din PNRR”
  5. Ministrul Energiei deschide lista PNL București pentru Camera Deputaților: ”România Viitorului trebuie să fie în 3D”
  6. Banii din PNRR, un nou „măr al discordiei” între PNL și PSD. Ministrul Fondurilor Europene spune că nu e „o surpriză” decizia Comisiei de a face plata parțială
  7. Riscul repetării scenariului Iliescu-Vadim. Analist: „Trebuie luat în calcul. Cred că este și un mesaj”. Ce candidați pot ajunge în turul doi
  8. Kelemen Hunor spune că „războiul” planșeului Unirii nu exista cu UDMR la guvernare. „Nu e vorba de plantele lui Negoiţă sau de băncile lui Băluţă”
  9. Ce i-ar oferi Geoană cadou lui Ciolacu? “Un set de chei de la un apartament Nordis”
  10. De ce a rămas PNL la guvernare după ruperea coaliției cu PSD. „Electoratul va înțelege”