Ziare.com

Fostul lider sindical Marius Petcu, acuzat de ANI ca nu poate justifica 3 milioane de lei

Luni, 17 Octombrie 2011, ora 09:54

   

Fostul lider sindical Marius Petcu, acuzat de ANI ca nu poate justifica 3 milioane de lei
Fostul lider al CNSLR Fratia Marius Petcu este acuzat de catre inspectorii Agentiei Nationale de Integritate (ANI) ca nu poate justifica 725.000 de euro, fiind sesizata in acest sens Comisia de Cercetare a Averilor in vederea confiscarii sumei.

Marius Petcu a intrat in atentia autoritatilor statului la inceputul acestui an. La 24 martie, el a fost prins in flagrant de procurorii anticoruptie in timp ce lua mita 40.000 de euro din partea unui om de afaceri. La 31 martie, instanta suprema a hotarat arestarea sa preventiva, in timpul anchetei constatandu-se ca mai primise mita si o vila in Predeal, evaluata la aproximativ 200.000 de euro, scrie Adevarul.

Cu aceasta ocazie, conform sursei citate, inspectorii ANI au constatat ca Marius Petcu nu poate justifica o mare parte din averea sa, el detinand un adevarat palat in cartierul bucurestean Berceni.

Initial, Marius Petcu si-a dat acordul pentru efectuarea unei expertize asupra acestui imobil, dar la 1 august 2011 Petcu nu i-a mai permis expertului sa intre in cladire. In urma expertizei si a verificarilor s-a constatat o diferenta de circa 725.000 de euro intre averea dobandita si veniturile realizate de Marius Petcu si de sotia sa, Claudia, de asemenea lider sindical.

Totodata, Marius Petcu va trebui sa dea socoteala si la Primaria Sectorului 4, unde a fost reclamat, intrucat, in urma masuratorilor, s-a constatat ca declarase o suprafata a vilei cu 178 de metri patrati mai putin, ceea ce a determinat un calcul eronat al impozitului pe cladire.

Expertizele mai scot la iveala ca Marius Petcu a detinut in ultimii ani mai multe case, terenuri si autoturisme. Cea mai mare diferenta intre veniturile declarate si cheltuieli a fost in luna martie 2009, aproximativ 465.843 de euro, cand sindicalistul a cumparat sase terenuri in comuna Snagov (Ilfov). Acesta a mai achizitionat, printre altele, si un teren intravilan in comuna Ciofliceni (Ilfov), un teren in sectorul 4 din Capitala si doua autoturisme Toyota.

Contactat de TVR Info, Marius Petcu a caracterizat atitudinea inspectorilor ANI drept defaimatoare, spunand ca asistam la un "abuz" "comandat de cineva" care incearca sa il puna in dificultate si pe el si miscarea sindicala.

In replica, secretarul general al ANI, Horia Georgescu, a explicat ca inspectorii au constatat "diferentele semnificative" intre declaratiile de avere si veniturile obtinute de liderul sindical si de sotia lui.

Georgescu a mai respins acuzatiile de abuz aduse de Marius Petcu si a precizat ca probele de care dispune inspectorul de integritate vor fi prezentate in fata instantei. "Noi am considerat ca din documentele bancare au rezultate acest diferente. Fiecare isi va administra probele in instanta", a mai spus Horia Georgescu, afirmand ca Petcu risca si confiscarea acestei sume in cazul in care Comisia de Cercetare a Averilor va trimite mai departe catre instanta acest dosar.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1545 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Iertati-l ! Ca e mic si bea laptic !

In timp ce amaritii nu au ce minca,el nu poate justifica cit a praduit ! La Canal !( Dunare-Bucuresti)

 

725.000 de euro

sunt banii pusi deoparte din sumele primite ca mita.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor