Magistratii judeca joi recursul in cazul liderului sindical Marius Petcu (Video)

Joi, 31 Martie 2011, ora 09:48
807 citiri
Magistratii judeca joi recursul in cazul liderului sindical Marius Petcu (Video)

Inalta Curte de Casatie si Justitie decide joi daca Marius Petcu, liderul CNSRL Fratia, suspectat de coruptie, va fi cercetat in stare de libertate sau in arest.

Marius Petcu a sosit, joi dimineata, la Curtea de Casatie, si a declarat ca va lasa organele de cercetare penala sa-si faca datoria, pentru a-i demonstra nevinovatia. Acesta a adaugat ca si-a dat demisia din toate functiile pe care le detine, in urma scandalului in care a fost implicat.

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au respins propunerea procurorilor DNA de arestare preventiva a liderului CNSLR-Fratia, Marius Petcu, pe motiv ca lasarea in libertate a acestuia nu reprezinta un pericol public si nu sunt probe ca el va continua sa savarseasca faptele pentru care este urmarit penal sau ca va incerca sa impedice ancheta.

Liderul CNSLR-Fratia, Marius Petcu, a fost retinut, vineri, de procurorii DNA pentru savarsirea infractiunii de luare de mita, in forma continuata.

ANI extinde cercetarile in cazul averii lui Marius Petcu

Procurorii DNA sustin ca, in perioada anilor 2009-2010, Marius Petcu, in calitate de presedinte al Federatiei Sanitas, a primit de la omul de afaceri Petre Scrieciu, in baza unei intelegeri anterioare, in mod repetat, sume de bani, reprezentand circa 20% din valoarea fiecarei situatii de lucrari decontate, pentru a atribui firmei lui Scrieciu un contract de executie de lucrari avand ca obiect executarea obiectivului

"Centrul de educatie, perfectionare si recreare - Snagov", pretul negociat al contractului fiind de 9.234.570 de lei, fara TVA, suplimentat ulterior cu suma de 1.875.915 lei, fara TVA.

Petcu, in libertate pentru ca nu reprezinta un pericol public, spun magistratii

DNA mai arata ca, la data de 1 februarie 2011, in baza unei intelegeri anterioare, Marius Petcu a primit, prin intermediul sotiei sale, un imobil tip vila situat in Predeal, in valoare de circa 200.000 de euro.

Pe 24 martie 2011, Marius Petcu a fost surprins in timp ce primea de la Petre Scrieciu suma de 40.000 de euro, reprezentand doua transe din mita, aferente lunilor ianuarie si februarie 2011.

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a extins verificarile incepute in urma cu o luna in cazul lui Marius Petcu, acestea vizand acum un posibil conflict de interese legat de faptul ca firmele liderului CNSLR Fratia ar fi incheiat contracte cu sefi de spitale care ar putea fi membri de sindicat.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Marius Petcu, #recurs Petcu, #proces Marius Petcu , #arestat