Marius Petcu a fost eliberat

Luni, 20 Iunie 2011, ora 19:08
2675 citiri
Marius Petcu a fost eliberat
Foto: Arhiva

Sindicalistul Marius Petcu, arestat la sfarsitul lunii martie sub acuzatia de luare de mita, a fost eliberat, luni seara, din Penitenciarul Rahova din Bucuresti.

Marius Petcu a iesit din detentie in urma unei decizii irevocabile a Curtii de Apel Bucuresti.

Fostul presedinte al CNSLR a fost asteptat la poarta penitenciarului de sotia sa, Claudia Petcu. Marius Petcu a refuzat sa faca orice declaratie la iesirea din inchisoare.

Petcu a fost arestat preventiv 29 de zile, dupa ce magistratii de la Curtea Suprema au judecat recursul formulat de procurorii anticoruptie la decizia Curtii de Apel Bucuresti de a-l cerceta in stare de libertate. Marius Petcu urmeaza sa fie judecat in libertate, sub control judiciar.

Petcu este suspectat pentru luare de mita in forma continuata. Acesta a fost prins in flagrant, pe 24 martie, in timp ce primea 40.000 de euro de la omul de afaceri Petre Scrieciu.

Sindicalistii cer ca Marius Petcu sa fie judecat in libertate

Petcu este suspectat ca i-ar fi acordat firmei lui Scrieciu un contract de constructie in Snagov, contra a 20% din valoarea contractului.

Marius Petcu a primit de la denuntator sume de bani in valoare totala de 1.398.400 de lei, in schimbul atribuirii catre acea societate a unui contract de executie lucrari la Centrul de educatie, perfectionare si recreere din Snagov, conform rechizitoriului intocmit de procurori.

Potrivit DNA, banii au fost primiti in mod repetat, cate 87.400 de lei lunar, o rata reprezentand aproximativ 20% din valoarea fiecarei situatii de lucrari decontate in cadrul contractului care avea ca obiect construirea "Centrului de educatie, perfectionare si recreere - Snagov". Pretul negociat al contractului era de peste 9 milioane de lei, fara TVA.

Potrivit DNA, Petcu a mai primit, prin intermediar, de la aceeasi persoana denuntatoare, un imobil situat in statiunea Predeal in valoare de aproape 500.000 de lei. Imobilul era oferit pentru a compensa unele transe din mita neplatite inca sau pentru a facilita obtinerea de catre aceeasi firma a unei lucrari viitoare.

Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#Marius Petcu eliberare arest, #Marius Petcu mita, #Petcu sindicat mita , #arestat