Ziare.com

Marius Petcu ar putea fi eliberat sub control judiciar

Miercuri, 11 Mai 2011, ora 14:53

   

Marius Petcu ar putea fi eliberat sub control judiciar
Marius Petcu a cerut, miercuri, la primul termen al procesului in care este judecat pentru coruptie, sa fie eliberat provizoriu sub control judiciar, motivele invocate de avocatii acestuia fiind legate de "buna moralitate" a fostului lider.

In sustinerea acestor motive, avocatii lui Petcu au depus o serie de declaratii luate de la vecinii sindicalistului care ar trebui sa demonstreze comportamentul sau in societate. Astfel, instanta l-a audiat pe Petcu, care a aratat ca aduce declaratiile vecinilor sai care spun ca el are un comportament exemplar in societate, noteaza Mediafax.

Avocatii au mai aratat ca daca ar fi lasat liber, sub control judiciar, Petcu nu ar putea influenta cursul judecarii, pentru ca toate probele materiale ale procurorilor se afla in posesia instantei de judecata si ca martorii cheie ai acuzarii oricum se afla "in dusmanie" cu fostul lider sindical.

In replica, procurorul prezent la proces a aratat insa instantei ca motivele pentru care sindicalistul a fost arestat nu au disparut. In plus, acesta a invocat
caracterul repetat al infractiunii comise de Marius Petcu, sumele "foarte mari" de bani cerute de acesta, respectiv 40.000 de euro si peste un milion de lei, precum si circumstantele personale ale sindicalistului, care "tocmai de aceea nu trebuia sa comita astfel de fapte".

La randul sau, Marius Petcu a sustinut inca o data ca este nevinovat si ca vrea sa dea o declaratie completa, prin care sa demonteze acuzatiile, aratand ca pana la acest moment nu i s-a dat aceasta posibilitate.

Instanta a ramas in pronuntare pe aceasta cerere de eliberare provizorie si a stabilit un nou termen in proces pentru 8 iunie, amanand astfel cauza din motive procedurale.

Tribunalul Bucuresti a inceput, miercuri, discutiile in procesul in care Percu a fost trimis in judecata pentru luare de mita.

Marius Petcu a mai cerut eliberarea provizorie sub control judiciar, solicitarea fiind respinsa atat de Curtea de Apel Bucuresti, cat si de instanta suprema, in recurs.

Marius Petcu, retinut pentru 24 de ore

Marius Petcu este in arest din 31 martie, dupa ce, in 24 martie, a fost prins luand mita 40.000 de euro de la Petre Scrieciu, suma ce ar fi reprezentat o parte din banii ceruti pentru ca firma omului de afaceri sa execute lucrarile la un centru pentru sindicate din Snagov.

Sindicalistul Marius Petcu, trimis in judecata de DNA pentru coruptie

Procurorii anticoruptie l-au trimis in judecata pe Marius Petcu, in 21 aprilie, pentru luare de mita, in forma continuata, iar Tribunalul Bucuresti a confirmat legalitatea arestarii fostului lider sindical.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 546 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor