Marius Petcu va fi arestat (Video)

Joi, 31 Martie 2011, ora 19:36
5033 citiri
Marius Petcu va fi arestat (Video)

Marius Petcu, presedintele CNSLR-Fratia, va fi arestat preventiv pentru 29 de zile, au decis judecatorii Curtii Supreme, care au analizat recursul procurorilor DNA impotriva deciziei Curtii de Apel Bucuresti care a respins cererea ca presedintele CNSLR-Fratia Marius Petcu sa fie cercetat in stare de arest pentru luare de mita.

Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) este definitiva, Marius Petcu urmand sa fie ridicat joi seara.

Petcu a refuzat sa faca declaratii in fata judecatorilor Curtii Supreme, spunand ca isi mentine pozitia exprimata atat in fata instantei de fond, cat si in timpul anchetei de la DNA.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a judecat, joi, recursul procurorilor anticoruptie impotriva deciziei din 25 martie a Curtii de apel Bucuresti, care a decis cercetarea in libertate a lui Marius Petcu, caruia i-a impus obligatia de a nu parasi tara.

Petcu este suspectat pentru luare de mita in forma continuata, el fiind prins in flagrant, pe 24 martie, in timp ce primea 40.000 de euro de la omul de afaceri Petre Scrieciu. Petcu i-ar fi acordat firmei lui Scrieciu un contract de constructie a unui centru de recreere din Snagov, contra a 20% din valoarea contractului, care trebuia platita in transe lunare, in valoare de aproximativ 20.000 de euro, potrivit DNA.

Petcu, in libertate pentru ca nu reprezinta un pericol public, spun magistratii

Potrivit motivarii deciziei din 25 martie a Curtii de Apel Bucuresti, prin care propunerea procurorilor anticoruptie de arestare preventiva a liderului Federatiei Sanitas, Marius Petcu, a fost respinsa, "motivul invocat de procuror, referitor la acordul, de principiu, pe care si l-ar fi dat inculpatul, in sensul ca, urmeaza a atribui o lucrare similara, pentru care va primi un comision, sub forma de mita, nu poate constitui, in opinia Curtii, un indiciu ca pregateste savarsirea unei noi infractiuni de coruptie".

ANI extinde cercetarile in cazul averii lui Marius Petcu

Curtea de Apel Bucuresti a respins, pe 25 martie, cererea DNA privind arestarea preventiva a liderului sindical Marius Petcu, caruia i-a impus obligatia de a nu parasi tara. Decizia a fost atacata cu recurs de procurorii anticoruptie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Marius Petcu arestat, #Marius Petcu mita , #arestat