Marius Petcu, despre condamnare: O mare nenorocire, bazata pe inscenari nenorocite

Marti, 12 Februarie 2013, ora 16:40
5101 citiri
Marius Petcu, despre condamnare: O mare nenorocire, bazata pe inscenari nenorocite
Foto: Evenimentul Zilei

Fostul lider sindical Marius Petcu a declarat, marti, ca decizia decisiva de condamnare la sapte ani de inchisoare cu executare, in cazul sau, a fost o "comanda politica".

"Sunt consternat, consider ca marea nedreptate care mi s-a facut initial a fost dusa la sfarsit in baza unei comenzi politice initiale. Genul acesta de corectie nu este o corectie, este o mare nenorocire, bazata pe inscenari nenorocite. Nu are nicio legatura actul de justitie cu ceea ce mi s-a intamplat de fapt.

Ii rog pe colegii mei sa nu abandoneze lupta pentru o viata mai buna, nu este ceea ce asteptam de la o tara democratica. O astfel de pedeapsa nu poate fi primita de un om fara sa-si tulbure cat de cat echilibrul. Voi lupta de unde sunt pentru a arata lumii intregi cata mizerie se poate intampla in Romania", a spus Petcu, la Digi 24.

Acesta a precizat ca nu a putut aduce niciun martor la proces, care "nu a fost un proces, a fost un simulacru", adaugand ca se va consulta cu avocatii sai pentru a gasi calea cea mai potrivita de urmat in continuare.

"La comanda politica e o nimica toata sa fabrici un dosar, sa fabrici documente false. Crededam ca traim intr-o tara libera, in care justitia e un act suprem.

De doi ani de zile, de cand am fost retinut, miscarea sindicala nu mai reuseste sa faca nici pasi mici in apararea drepturilor celor pe care ii reprezinta. Este incredibil cum in tara aceasta lupta pentru adevar te poate trimite la puscarie", a mai afirmat fostul lider sindical.

Marius Petcu, condamnat la sapte ani de inchisoare cu executare - decize definitiva

Marius Petcu a fost condamnat definitiv la sapte ani de inchisoare de executare, dupa o decizie de marti a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

ICCJ a mentinut, marti, deciziile luate anterior de Tribunalul Bucuresti, pe 8 decembrie 2011, si ulterior de Curtea de Apel.

Marius Petcu este astfel primul lider sindical condamnat la inchisoare cu executare, pentru luare de mita.

Dupa decizia definitiva a celei de-a treia instante, fostul lider sindical mai poate doar sa faca o contestatie in anulare. Pentru a i se anula pedeapsa, ar trebui insa sa se gaseasca vicii procedurale, dar sunt sanse foarte mici ca Petcu sa mai scape de inchisoare.

In plus, Marius Petcu nu va mai avea dreptul de a exercita drepturi civile 10 ani dupa executarea pedepsei. Sindicalistul va fi incarcerat marti.

El a fost prins in flagrant in martie 2011, in timp ce primea 40.000 de euro mita de la Petre Scrieciu, suma ce ar fi reprezentat o parte din banii ceruti pentru ca firma omului de afaceri sa execute lucrarile la un centru pentru sindicate din Snagov. Fostul lider sindical a stat in arest preventiv din 31 martie pana in 20 iunie 2011, cand a fost eliberat sub control judiciar.

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#Marius Petcu inchisoare executare, #Marius Petcu condamnat inchisoare, #lider sindical condamnat inchisoare, #Marius Petcu mita inchisoare, #Marius Petcu comanda politica , #mita