Marius Petcu, retinut pentru luare de mita - Vezi ce spun colegii sindicalisti

Vineri, 25 Martie 2011, ora 13:24
3875 citiri
Marius Petcu, retinut pentru luare de mita - Vezi ce spun colegii sindicalisti

Marius Petcu, liderul CNSLR Fratia, a fost retinut joi, de procurorii anticoruptie, fiind acuzat de luare de mita. Colegii sai, lideri la alte sindicate, sustin ca este vorba despre o campanie de denigrare a sindicalistilor si ca acuzatiile trebuie probate.

Secretarul general al FSLI, Liviu Pop, sustine ca miza ar fi puterea de reactie a sindicatelor, care ar fi diminuata in cazul in care acestea sunt constant vizate de acuzatii de coruptie.

"E trist ca se intampla chestiuni de genul asta intr-o perioada in care prioritatile ar trebui sa fie altele. Razboiul a inceput deoarece in scurt timp va fi pus in dezbatere Codul de Dialog Social, cod care va face sa scada puterea sindicatelor. Puterea de reactie a sindicatelor va fi slaba, dupa o perioada in care acestea au fost tinta unor atacuri concentrate, incepand de la presedintele Romaniei si terminand cu toate organele de cercetare. Este trist ca se ajunge aici", a declarat Liviu Pop, pentru Ziare.com.

Acesta adauga ca este posibil ca in urmatoarea perioada sa existe si alte retineri din randul liderilor de sindicat. "Orice e posibil, in Romania de astazi. In ultimul an si jumatate s-a inceput o campanie de denigrare a liderilor de sindicat in momentul acesta ne putem astepta la orice minune", spune Liviu Pop, care se arata insa increzator in corectitudinea sindicalistilor din sistemul de invatamant.

Marius Petcu, retinut pentru 24 de ore

"Eu lucrez in sistemul de invatamant, unde nu avem tangenta cu sume exorbitante de bani, cum sunt in alte domenii. Nu cred ca in sistemul de invatamant se poate discuta de asemenea sume si asemenea scandaluri, la cum cunosc eu miscarea sindicala din invatamant, nu avem loc de desfasurare pentru ca salariile sunt mici, cotizatiile sunt mici alte privatizari nu prea au loc, nu avem nici evaziune fiscala", sustine Pop.

"Totul a inceput cand presedintele s-a suparat pe politisti"

Marian Gruia, presedintele Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual din cadrul MAI, este de parere ca totul a inceput din toamna, cand presedintele Traian Basescu "s-a suparat pe politisti", care au organizat un miting si si-au aruncat chipiurile in curtea Palatului Cotroceni.

"Acuzatiile care sunt aduse la adresa liderilor sindicali, din punctul meu de vedere, sunt incepute mai din toamna, de cand presedintele Romaniei s-a suparat pe politisti. In aceasta situatie, institutiile statului trebuie sa isi faca datoria. Daca s-ar fi intamplat anumite fapte, trebuie sa faca verificarile", a declarat Marian Gruia.

Despre Marius Petcu, Gruia sustine ca se aplica prezumtia de nevinovatie. "Pana la proba contrarie exista prezumtia de nevinovatie, conform Constitutiei", a declarat Marian Gruia, adaugand ca acuzatiile pot fi facute "din razbunare", sau pur si simplu "pentru publicitate".

Marica: Daca l-au prins pe Petcu "la furat", e o prostie din partea lui

"Prin denigrarea unor lideri sindicali, se urmareste sa se slabeasca puterea sindicatelor, pentru ca in ultima perioada doar organizatiile sindicale mai reactioneaza la ce se intampla, impotriva Guvernului", sustine Gruia.

"E o greseala sa pui in aceeasi galeata toti liderii de sindicat"

Vicepresedinele Sed Lex, Petru Dandea, sustine ca este surpins de retinerea lui Marius Petcu si spune ca e o greseala "sa pui in aceeasi galeata toti liderii de sindicat".

"Eu il cunosc pe Marius Petcu, chiar de la momentul in care dansul a preluat conducerea Federatiei Sanitas. Una din cele mai importante confederatii de la CNSLR Fratia, dar nu am avut decat relatii colegiale. In privinta acuzatiilor nu pot spune nimic, si pe mine m-a mirat ce s-a intamplat ieri (joi, n.red.), dar ramane sa vedem in ce masura cei de la DNA pot sa probeze acuzatiile care i se aduc", a declarat Petru Dandea.

Acesta este de parere ca acuzatiile grave aduse unor lideri de sindicat aduc atingere si celor care sunt pe pozitii similare, insa a adaugat ca "orice persoana, indiferent de locul pe care il ocupa in societate, trebuie sa raspunda pentru faptele sale, in masura in care Justitia functioneaza corect".

Marius Petcu, audiat la DNA - este acuzat ca a luat mita 40 de mii de euro

"Am mai auzit si mesaje transmise si de persoane publice importante, inclusiv presedintele Romaniei, care punea zilele trecute in spatele liderilor de sindicat de la vami acel sistem de coruptie prin care vamesii luau mita de ordinul zecilor sutelor de milioane de euro anual.

Este clar ca a pune in aceeeasi galeata toti liderii de sindicat din Romania e o mare greseala. Nu credem ca poate exista o societate democratica in absenta unor structuri de reprezentare ale salariatilor asa cum exista ele peste tot in lumea civilizata", a spus Petru Dandea.

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#Marius Petcu, #Petcu retinut mita, #Petcu CNSLR mita, #coruptie sindicate , #mita
Comentarii