Petcu, audiat de DNA - Vezi cine l-a denuntat

Joi, 24 Martie 2011, ora 19:55
3414 citiri
Petcu, audiat de DNA - Vezi cine l-a denuntat
Foto: Realitatea TV

Liderul sindical Marius Petcu este acuzat ca, in calitate de membru in Consiliul de Administratie al SIND Romania, ar fi luat bani de la un om de afaceri pentru a-i acorda lucrari de renovare a unor imobile apartinand acestei organizatii.

Presedintele CNSLR-Fratia, Marius Petcu, este audiat, joi, la DNA, dupa ce ar fi fost prins in flagrant primind 40.000 euro de la un om de afaceri, denutator in cauza, au declarat pentru NewsIn surse judiciare.

Potrivit surselor citate, Petcu i-ar fi cerut omului de afaceri 20% din valoarea contractului de renovare a unor imobile.

Liderul sindical ar fi fost prins in flagrant joi, in jurul orei 13:00, in timp ce primea suma de bani de la omul de afaceri, aceasta fiind a patra intalnire cu denuntatorul.

Ulterior, Petcu a fost dus la sediul DNA pentru audieri. Pe de alta parte, tot joi, anchetatorii ar fi facut o serie de perchezitii la sediul sindicatului, precum si la domiciliul lui Petcu.

Marius Petcu, un asistent medical cu 10.000 de euro pe luna

Presedintele CNSLR-Fratia, Marius Petcu, de profesie asistent medical, este cel mai bine platit lider sindical, avand un salariu lunar de aproximativ 10.000 de euro, potrivit declaratiilor de avere, in care se arata ca acesta are trei case si cinci terenuri.

Presedintele CNSLR Fratia, Marius Petcu are, potrivit declaratiei de avere cinci terenuri, trei intravilane si doua agricole, trei case, din care una de vacanta, bijuterii, ceasuri, tablouri si icoane in valoare de 20.000 de euro. In ceea ce priveste conturile, Petcu detine la diferite banci suma totala de 60.000 de euro si 400.000 de lei.

Sotia lui Petcu, care este tot lider de sindicat, are mai multe conturi deschise la randul ei, care insumeaza 100.000 de euro si peste 250.000 de lei. Marius Petcu mai detine actiuni la cinci firme, dar are si un imprumut de 180.000 de euro luat de la PSV Company SA.

Conform declaratiilor de avere, Marius Petcu, castiga aproximativ 10.000 de euro pe luna, fiind cel mai bine platit lider de sindicat, devansandu-i pe Iacob Baciu, 10.000 de lei pe luna, Vasile Marica, 7.400 de lei, sau Dumitru Costin, 13.000 de lei salariu de sindicalist.

De altfel, liderul sindical Marius Petcu s-a aflat la inceputul lunii februarie in atentia Agentiei Nationale de Integritate, care a demarat verificari in ceea ce priveste declaratiile de avere si de interese ale mai multor lideri sindicali, alaturi de presedintele CNSLR-Fratia regasinduse si Vasile Marica, Bogdan Hossu, Marius Nistor, Ion Popescu, Anton Hadar, Gheorghe Isvoranu, Vasile Lincu, Ion Albu, Liviu Luca si Dumitru Costin.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#Marius Petcu DNA, #Petcu CNSLR Fratia flagrant, #lider sindical flagrant , #mita