Marius Petcu, retinut pentru 24 de ore (Video)

Joi, 24 Martie 2011, ora 22:50
4948 citiri
Marius Petcu, retinut pentru 24 de ore (Video)

Liderul CNSLR Fratia, Marius Petcu, a fost retinut, joi noaptea, pentru 24 de ore, sub acuzatia de luare de mita in forma continuata.

Liderul de sindicat a fost prins in flagrant joi, in jurul pranzului, in timp ce primea suma de 40.000 de euro din partea omului de afaceri Patre Scrieciu. El il denuntase pe Petcu procurorilor DNA si a participat la flagrantul organizat de acestia.

Marius Petcu a fost audiat mai bine de sase ore, iar la miezul noptii, pe numele sau a fost emis un mandat de retinere, informeaza Realitatea TV.

Avocata liderului sindical, Alice Draghici, le-a spus jurnalistilor ca Marius Petcu a fost surprins luand banii, dar a sustinut ca era vorba despre restituirea unui imprumut acordat anterior. Avocata a precizat insa ca nu a vazut inregistrarile video pe care le detin procurorii drept dovada.

Si denuntatorul a fost audiat de procurorii DNA, dar nu a fost retinut.

Tot joi, anchetatorii au facut o serie de perchezitii la sediul sindicatului, precum si la domiciliul acestuia.

Marius Petcu va fi dus la sediul Cercetari Penale pana vineri, cand va fi prezentat la Curtea de Apel Bucuresti cu propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Care sunt acuzatiile

Procurorii DNA precizeaza, intr-un comunicat de presa, ca in perioada anilor 2009-2010, inculpatul Marius Petcu, in calitate de presedinte al Federatiei Sanitas, a primit de la directorul unei societati comerciale aproximativ 20.000 de euro lunar, reprezentand circa 20% din valoarea fiecarei situatii de lucrari decontate, pentru a atribui acestei firme un contract de executie lucrari.

Contractul are ca obiect executarea obiectivului "Centrul de educatie, perfectionare si recreere - Snagov", pretul negociat al contractului fiind de 9.234.570 lei, fara TVA, suplimentat ulterior cu suma de 1.875.915 lei, fara TVA.

De asemenea, la data de 1 februarie 2011, liderul sindical a primit, prin intermediar, un imobil tip vila situat in statiunea Predeal in valoare de circa 200.000 euro.

Scopul primirii acestui imobil a fost acela de a compensa unele transe din mita neplatite inca, aferente lunilor urmatoare, sau de a facilita obtinerea de catre aceeasi firma a unei lucrari viitoare, se arata in ordonanta de retinere intocmita de procurorii DNA.

Suma de 40.000 de euro pe care a primit-o Petcu in timpul flagrantului organizat joi reprezenta transele aferente lunilor ianuarie si februarie 2011.

Petcu, audiat de DNA - Vezi ce avere are

Presedintele CNSLR-Fratia, Marius Petcu, de profesie asistent medical, este cel mai bine platit lider sindical, avand un salariu lunar de aproximativ 10.000 de euro, potrivit declaratiilor de avere.

Liderul sindical intrase recent si in atentia Agentiei Nationale de Integritate, alaturi de alti reprezentanti ai miscarii sindicale.

Citeste si:
Valeriu Nicolae, despre "românismul" clamat de George Simion: "Are o puritate etnică mult mai apropiată de a mea"
Valeriu Nicolae, despre "românismul" clamat de George Simion: "Are o puritate etnică mult mai apropiată de a mea"
Liderul AUR George Simion a provocat vineri, 14 ianuarie, incidente foarte grave la Timișoara, intrând cu forța în sediul primăriei. Simpatizanții alianței au făcut cu această ocazie...
Semnăturile strânse de USR pentru un referendum privind demiterea primarului din Agigea, validate de AEP. De ce este acuzat social-democratul
Semnăturile strânse de USR pentru un referendum privind demiterea primarului din Agigea, validate de AEP. De ce este acuzat social-democratul
USR a anunțat sâmbătă, 15 ianuarie, că semnăturile adunate pentru demiterea primarului PSD din Agigea, Maricel Cîrjaliu, au fost validate de Autoritatea Electorală Permanentă și Direcţia...