Ziare.com
Marius Petre Nicoara

Despre Marius Petre Nicoara

Liberalul Nicoara Marius-Petre s-a nascut la Cluj, pe 19 noiembrie 2008. Este inginer de profesie si Presedinte al Consiliului Judetean Cluj din 2004 pana in prezent.

Nicoara a fost cercetat de DIICOT si audiat in dosarul "Gazeta", ca parte vatamata. Scandalul a fost declansat in urma plangerilor a peste 50 de oameni de afaceri si politicieni care erau santajati de catre ziaristii de la Gazeta, in frunte cu directorul trustului, Liviu Man. Numele lui Nicoara a fost vehiculat in dosar privind o intalnire dintre Man si unom de afaceri clujean pe care el ar fi medat-o. Nicoara a negat ca ar fi fost intermediar.

Nicoara a actionat in judecata Societatea Academica romana pentru ca a fost introdus pe lista baronilor locali, aducandu-i prejudicii de imagine.

Studii

-Universitatea Tehnic─â Cluj-Napoca - Facultatea de Mecanica, specializarea prelucrari metalurgice, inginer, (1983-1988);

-Liceul George Cosbuc Cluj-Napoca profil real, diploma de bacalaureat (1973-1977);

-Cursuri de managementul afacerilor europene in Austria (1995);

-Cursuri de managementul comertului European in Austria (1997).

Activitate profesionala

-Inginer sef mecano-energetic la RAGCL Cluj-Napoca (1988-1990);

-Membru in consiliul de administratie la Banca Transilvania Cluj-Napoca (1992-2004);

-Manager general la COMPETEXIT Cluj-Napoca (1991-2004);

-Presedintele Consiliului Judetean Cluj (2004-prezent).

Nicoara da in judecata SAR pentru ca a fost introdus pe lista baronilor locali

Candidatul PNL la sefia CJ Cluj, Marius Nicoara a declarat in mai 2008 ca va actiona in judecata Societatea Academica Romana, la instantele clujene, deoarece i-a adus grave prejudicii de imagine prin includerea sa pe "Lista baronilor locali".

"Nominalizarea ca baron local este una tendentioasa si se bazeaza pe premise total false. Declaratiile de avere si de interese au fost depuse conform legii la Biroul Electoral Judetean, odata cu restul dosarului de candidatura, dosar care n-ar fi fost primit si inregistrat in absenta acestui act. Mai mult, cele doua declaratii se afla afisate pe site-ul Consiliului Judetean Cluj la adresa www.cjcluj.ro", a declarat Nicoara.

Potrivit raportului Coalitiei pentru o Guvernare Curata presa a semnalat prezenta fratelui lui Marius Nicoara ca actionar la MC Management Consulting, firma care este asociata la rindul sau in Aviation Management Consulting cu Airport Consulting GMBH, castigatoarea prin incredintare directa a contractului de fezabilitate pentru extinderea Aeroportului Cluj.

Marius Nicoara a precizat ca DNA a cercetat cazul legat de licitatia de la aeroport si a dispus neinceperea urmarii penale. Liderul CJ Cluj mai sustine ca a cerut rectificarea listei, insa, in lipsa unei reactii din partea SAR, va apela la instante.

"Avand in vedere cele de mai sus si gravele prejudicii de imagine pe care publicitatea facuta documentului mi le-a adus, am solicitat Societatii Academice Romane rectificarea publica a listei, respectiv scoaterea mea din acest studiu. In acelasi timp, tinand cont de gravele prejudicii de imagine pe care publicitatea facuta documentului mi le-a adus, am decis sa ma adresez instantei pentru a obliga SAR sa-si ceara scuze in mod public si sa plateasca daune morale in valoare de 200.000 RON, bani care vor fi donati caminelor de batrani din judetul Cluj", se arata in incheierea comunicatului de presa remis de Nicoara.

Coalitia pentru o Guvernare Curata a prezentat un raport vizandu-i pe candidatii la presedintia Consiliilor Judetene, dintre 150 de candidati monitorizati, apartinand partidelor cotate cu peste 5% la nivel judetean, dintre care 56 nu indeplineau criteriile de integritate.

Dosarul “Gazeta”

Marius Nicoara a fost citat de DIICOT si audiat in cadrul dosarului Gazeta, ca parte vatamata. In dosar mai sunt citati primarul Clujului, Emil Boc, liberalul Mircea Chertes si deputatul Daniel Buda.

Scandalul a fost declansat in urma plangerilor a peste 50 de oameni de afaceri si politicieni care erau santajati de catre ziaristii de la Gazeta, in frunte cu directorul trustului, Liviu Man. Acestia obligau politicienii si oamenii de afaceri sa plateasca sume importante de bani in schimbul nepublicarii a unor informatii compromitatoare. In urma ascultarii telefoanelor retelei de la trustul „Gazeta”, procurorii au stabilit ca au fost implicati numerosi politicieni, afaceristi dar si politisti.

„Din probele administrate rezulta ca inculpatii, invinuitii si ceilalti membri ai grupului infractional s-au folosit de calitatea lor de ziaristi, pentru a santaja atit persoane publice, cit si private, utilizind informatii de presa in mod tendentios, cu rea-credinta“, se arata in rechizitoriul procurorilor.

Marius Nicoara a fost implicat in acest dosar din cauza unei stenograme a unei convorbiri telefonice purtate intre presedintele trustului „Gazeta”, Liviu Man, si patronul holdingului Polus si al echipei de fotbal CFR Cluj, Paszkany Arpad, publicata in "Romania Libera". Din stenograma reiesea ca Nicoara ar fi fost intermediar intr-o afacere intre Liviu Man si omul de afaceri Iulian Dascalu, chiar daca Nicoara a negat ca ar fi avut vreo legatura cu reteaua infractionala.

Potrivit procurorilor, in urma intalnirii dintre Iulian Dascalu si Liviu Man s-a incheiat un contract in valoare de 99.000 de euro. Nicoara a precizat ca Dascalu a fost cel care i-a cerut sa ii fie prezentat lui Liviu Man.

“M-a intrebat daca il cunosc si i-am spus ca sigur ca da, cunosc majoritatea ziaristilor clujeni. Atunci mi-a cerut sa i-l prezint, pentru a face cumva sa inceteze odata tot circul din publicatiile lui”, a declarat Nicoara pentru Romania Libera.

In urma implicarii sale in acest dosar, Marius Nicoara a anuntat oficial ca este dispus sa se autosuspende din functia publica (presedinte al Consiliului Judetean Cluj) daca si ceilalti politicieni citati in dosar i-ar urma gestul.

“Ma gandesc daca nu ar fi moral sa-mi dau demisia”, declara Nicoara in ianuarie 2007 pentru Romania Libera.

Marius Nicoara ameninta ca il da in judecata pe Cozmin Gusa

Liberalul Marius Nicoara a anuntat, in ianuarie 2008, ca il va da in judecata pe Cozmin Gusa pentru afirmatiile pe care acesta le-a facut intr-o emisiune televizata, conform carora Nicoara ar fi anchetat de DNA.

In cadrul emisiunii „Oamenii realitatii”, Cozmin Gusa a afirmat ca Norica Nicolai ar avea legaturi cu personaje anchetate de DNA, amintind si numele lui Nicoara. Acesta s-a aratat indignat si a declarat ca va solicita DNA sa-i comunice daca exista vreo actiune pe numele sau si ca il va da in judecata cerandu-i daune simbolice de 1 leu.

"Domnul Gusa sustinea ca are dovezi, pe care i le-a si trimis prin mail sotului Noricai Nicolai. Dovezile lui Gusa sunt un raport al organizatiei judetene Cluj a PIN si un citat preluat din ziarul Academia Catavencu. Au trecut sase luni, opt luni de cand au fost citati consilierii nostri, daca era vreo proba, in mod normal DNA-ul ar fi trebuit sa ma anunte. Dar sa fiu acuzat pe baza unui raport al PIN Cluj, mi se pare o gluma", a declarat Nicoara pentru Romania Libera.

Gusa a furnizat eventual dovezile liberalului, insa acestea constau intr-un raport al PIN Cluj si in date solicitate Oficiului National Registrul Comertului, din care reiese ca sotul Noricai Nicolai a avut actiuni la un fond de investitii la care avea actiuni si Nicoara.

Marius Petre Nicoara
Marius Petre Nicoara

Data nasterii:  19 noiembrie 1958

Cariera:  inginer, politician

Evenimente importante:  actioneaza in judecata SAR pentru ca a fost introdus pe lista "baronilor locali", este implicat in dosarul "Gazeta", ca parte vatamata

Daca detineti informatii relevante, poze, inregistrari audio sau video inedite cu Marius Petre Nicoara, le puteti trimite la adresa de e-mail redactia@ziare.com.

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor