Corigenti la folosirea calculatorului - Un ministru se plange de angajatii sai, dar si de cei din companiile private

Marti, 10 Mai 2016, ora 14:17
3316 citiri
Corigenti la folosirea calculatorului - Un ministru se plange de angajatii sai, dar si de cei din companiile private
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul Comunicatiilor, Marius Bostan, s-a plans, marti, ca la conferintele la care participa vorbitorii de la diverse companii nu cunosc elemente si programe de baza pentru calculator si a mentionat ca si angajatii ministerului pe care il conduce au cunostinte modeste in privinta programelor de calculator.

Oficialul a ironizat prezentarile la care asista la diverse evenimente, care ii dau ocazia sa vada nivelul de pregatire al vorbitorilor, transmite News.ro.

"In ultimul timp, la toate conferintele la care ma duc, toata lumea vorbeste de aceleasi lucruri: cate obiecte sunt conectate la Internet, despre cloud... Dar daca ne uitam pe prezentarile facute, observam ca nici Excel-ul nu il stiu bine. Sau Word-ul", a spus Bostan, la o conferinta pe teme informatice.

"Sunt siderat. Daca ne ducem in companii, observam ca ei nu folosesc Excel-ul, dar vorbesc la conferinte de toate tehnologiile", a adaugat ministrul.

Ministrul Bostan visa sa devina marinar: Modelul capitanului de vas poate fi folosit in management

Oficialul s-a plans ca situatia este generalizata, iar angajatii nu stiu sa foloseasca elemente de baza pe calculator.

"Observ acelasi lucru in minister. Ei nu stiu sa foloseasca calculatorul, folosesc 5%", a sustinut Bostan.

Ministrul considera ca nivelul mediu al competentelor digitale din Romania este scazut, desi romanii se lauda cu tinerii talentati din domeniul tehnologiei.

"Nivelul de abilitati si competente digitale nu este suficient. Avem varfuri, avem copii care sunt extraordinari, dar in acelasi timp nivelul mediu de competente digitale este scazut, din pacate chiar in interiorul companiilor antreprenoriale", a mai spus ministrul.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#ministru plange angajati folosesc Internet, #ministru angajati Internet, #angajati minister Internet , #ministrul Comunicatiilor