Webber l-a detronat pe Hamilton la Hungaroring! Schumacher, la pamant

Duminica, 01 August 2010, ora 17:28
2250 citiri
Webber l-a detronat pe Hamilton la Hungaroring! Schumacher, la pamant

Australianul Mark Webber (Red Bull) a castigat, duminica, Marele Premiu al Ungariei, incheind cursa cu un avans de 17 secunde in fata spaniolului Fernando Alonso (Ferrari).

Ultima pozitie a podiumul a fost ocupata de cel de-al doilea pilot de la Red Bull, germanul Sebastian Vettel, care n-a reusit sa profite de pole-position-ul obtinut in calificari.

Locul patru i-a revenit lui Felipe Massa (Ferrari), in timp ce rusul Vitaly Petrov a terminat pe 5, bifand cea mai buna cursa de Formula 1 din cariera.

Japonezul Kamui Kobayashi a obtinut o performanta notabila, reusind sa obtina locul 9 chiar daca a plecat de locul 23.

Veteranul Michael Schumacher a dezamagit din nou, terminand pe locul 11 dupa ce a fost depasit de Rubens Barrichello cu patru tururi inainte de final. Neamtul a reactionat agresiv in momentul depasirii si aproape l-a impins in parapet pe brazilian, gest pentru care nu va scapa nepedepsit.

Haos la boxe

Introducerea Safety Car-ului pe pista, dupa 15 tururi, a provocat intrarea la boxe a nu mai putin de 20 de monoposturi, aglomeratie ce a creat mai multe incidente.

Primul dintre ele l-a avut ca protagonist pe Rosberg, care, din cauza neatentiei unui mecanic, a trebuit sa abandoneze dupa ce a pierdut un pneu in drum spre iesirea de la boxe.

Kubica si Sutil au avut si ei de suferit, cei doi intersectandu-se in momentul in care unul iesea de la boxe si celalalt ajungea in dreptul mecanicilor sai. Cei doi s-au acrosat la viteza mica, dar Sutil a fost nevoit sa abandoneze.

Schimbare de lider

In urma victoriei obtinute, Mark Webber a devenit liderul clasamentului la zi, cu 161 de puncte, fiind urmat de Lewis Hamilton, cu 157 de puncte, si Sebastian Wettel, 151 puncte.

1.Mark Webber 161 p

2.Lewis Hamilton 157p

3.Sebastian Vettel 151p

4.Jenson Button 147p

5.Fernando Alonso 141p

La constructori, Red Bull Racing (312 puncte) i-a depasit pe cei de la McLaren Mercedes (304 puncte), in timp ce Ferrari ocupa pozitia a treia (238 puncte).

1.Red Bull Racing 312p

2.McLaren Mercedes 304p

3.Scuderia Ferrari 238p

4.Mercedes GP 132p

5.Renault F1 106p

Clasament Hungaroring:

1.Webber (Red Bull)

2.Alonso (Ferrari)

3.Vettel (Red Bull)

4.Massa (Ferrari)

5.Petrov (Renault)

6.Hulkenberg (Williams)

7.de la Rosa (Sauber)

8.Button (McLaren)

9.Kobayashi (Sauber)

10.Barrichello (Williams)

----------------------------

11.Schumacher (Mercedes)

12.Buemi (Toro Rosso)

13.Liuzzi (Force India)

14.Kovalainen (Lotus)

15.Trulli (Lotus)

16.Glock (Virgin)

17.Senna (Hispania)

18.di Grassi (Virgin)

19.Yamamoto (Hispania)

----------------------------

ab.Hamilton (McLaren)

ab.Kubica (Renault)

ab.Rosberg (Mercedes)

ab.Sutil (Force India)

ab.Alguersuari (Toro Rosso)

C.F.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Mark Webber, #Red Bull Racing, #Michael Schumacher, #Marele Premiu Ungaria, #Webber lider F1, #rezultate F1 , #Red Bull Racing