Taxa pentru bifa albastră de pe Facebook, pe modelul Twitter. Anunțul lui Mark Zuckerberg despre costurile abonamentului

Duminica, 19 Februarie 2023, ora 21:19
2949 citiri
Taxa pentru bifa albastră de pe Facebook, pe modelul Twitter. Anunțul lui Mark Zuckerberg despre costurile abonamentului
Utilizatorii cu bifă albastră de cont verificat vor fi nevoiți să plătească un abonament lunar FOTO Pixabay

Mark Zuckerberg, fondatorul și CEO-ul Facebook a transmis duminică, 19 februarie, că rețeaua socială va implementa un sistem de verificare a paginilor la fel ca cel impus de Elon Musk pe Twitter.

Asta înseamnă că utilizatorii cu bifă albastră de cont verificat vor fi nevoiți să plătească un abonament lunar.

„Bună dimineața și anunț despre un nou produs: săptămâna aceasta începem să lansăm Meta Verified - un serviciu de abonament care vă permite să vă verificați contul cu un document de identitate guvernamental, să obțineți o insignă albastră, să beneficiați de protecție suplimentară împotriva conturilor care pretind că sunt dumneavoastră și să obțineți acces direct la asistență pentru clienți. Această nouă caracteristică are ca scop creșterea autenticității și a securității în toate serviciile noastre. Meta Verified pornește de la 11,99 $ / lună pe web sau 14,99 $ / lună pe iOS. Vom lansa în Australia și Noua Zeelandă săptămâna aceasta și în curând și în alte țări”, a transmis Mark Zuckerberg.

Cazul Twitter

Noul proprietar al Twitter, Elon Musk, a anunţat lunile trecute într-un mesaj pe platformă viitoarea lansare a unui abonament pentru utilizatorii care vor să-şi certifice autenticitatea contului şi să fie mai puţini expuşi la publicitate.

În prezent, doar unele profiluri pot solicita "badge-ul" albastru, bifa care semnalează autenticitatea contului, mai ales guvernele, companiile, personalităţile politice, culturale sau sportive, şi o pot pierde dacă nu respectă regulile platformei.

Musk a mai indicat că abonaţii vor avea şi alte avantaje - ca afişarea prioritară a mesajelor, postarea de mesaje video şi audio mai lungi şi expunerea la "de două ori mai puţină publicitate".

Preţul abonamentului este de 8 dolari, dar urmează a fi ajustat în funcţie de ţară.

Elon Musk a insistat de la bun început că schimbările preconizate urmăresc să susţină funcţionarea Twitter ca "loc public" esenţial pentru democraţie şi să "ajute omenirea", rentabilitatea nefiind o prioritate.

Cât câștigă Facebook din publicitatea electorală, după ce a redus drastic recomandările pentru știri politice
Cât câștigă Facebook din publicitatea electorală, după ce a redus drastic recomandările pentru știri politice
Retragerea Meta de pe zona politică a dus la picajul implicării utilizatorilor pentru postările presei şi ale partidelor aflate în campanie. Asta în timp ce compania aproape că și-a dublat...
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
#Mark Zuckerberg, #Mark Zuckerberg Facebook, #Facebook, #bifa facebook, #cont verificat , #Facebook