Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Mesaje care vând - Campanii Marketing prin SMS

Advertorial
Joi, 26 Ianuarie 2023, ora 16:56
7090 citiri
Mesaje care vând - Campanii Marketing prin SMS
FOTO: shutterstock.com

Ori de câte ori sună sau bipăie telefonul mobil, care este reacția ta? Cel mai probabil, verifici imediat să vezi cine te-a contactat, nu? Asta dacă nu ești prins într-o întâlnire importantă sau concentrat pe alte task-uri/activități. Dar și atunci îți aloci câteva secunde pentru a arunca o privire pe notificare.

Știai că SMS-urile sunt instrumente de marketing extrem de eficiente în captarea atenției? Iată de ce:

  • Sunt instrumente de comunicare directe, personale, 100% măsurabile și, cel mai important, ieftine.
  • SMS-urile au o rată de deschidere de 99% și doar 1% spam. În contrast, Email-ul are o rată de deschidere de 20% și 49,7% spam.
  • 90% din mesaje sunt citite în max. 3 minute;
  • Atunci când un răspuns este necesar, 45% dintre utilizatori răspund la SMS, față de 6% în cazul e-mailurilor.
  • Dacă SMS-urile conțin linkuri scurte sau sunt trimise de pe un senderID cu numele brandului, rata de conversie este cu până la 200% mai mare.
  • Voucherele prin SMS sunt de 10 ori mai valorificate decât cele de pe flyere.

Cum să scrii Mesaje SMS care Vând. 5 idei pentru o rată de conversie mult mai mare!

Dacă respecți câteva indicații simple și incluzi câțiva factori persuasivi, vei scrie mesaje SMS care vând. Campaniile SMS gândite corect cresc substanțial vânzările, abonările și contribuie la brand awareness. Toate acestea la un preț modic; de ex., te costă 190 Euro + tva să trimiți în masă 5.000 de SMS-uri.

1. Alege cu grijă primele cuvinte ale mesajului.

Toate telefoanele afișează primele cuvinte ale SMS-ului în fereastra de notificare. Asta înseamnă că utilizatorii pot identifica esența unui mesaj text fără a fi nevoie să-l deschidă și pot alege să-l șteargă sau să-l ignore. Prin urmare, primele cuvinte ale mesajului tău sunt extrem de importante și ar trebui să convingă destinatarul să deschidă SMS-ul.

Un mesaj care începe cu “Reducerile Black Friday încep chiar acum!” sau “Ai 15% reducere la următoarea achiziție” va fi cu siguranță deschis.

De asemenea, cuvinte precum Obține, Gratis, Ofertă, Special, Limitat, Exclusiv, Acum, Azi, stimulează conversiile.

2. Include cei mai persuasivi factori în vânzare.

Limbajul SMS-urilor trebuie să fie scurt, simplu și clar, la obiect. Nu încerca să explici în detaliu, vei îngreuna decizia! Mai ales că poți include în SMS un link scurt către o pagină din site.

160 de caractere sunt suficiente pentru a vinde. Contează ce incluzi în mesaj, nu lungimea acestuia. În e-commerce, de exemplu, cei mai eficienți factori în creșterea ratei de conversie sunt câțiva la număr: gratuitățile (reduceri, promoții), dovezile sociale (recenzii, popularitate) și informațiile cruciale, esențiale, despre produs [experimente Think with Google, 2021].

Un exemplu de SMS de 160 caractere, care include toți acești factori: “Ghetele Winter, cele mai calduroase si confortabile, conform recenziilor, sunt acum la pret redus cu 50%! Vezi aici: [Short Url]”.

3. Personalizează mesajul.

Clienții se simt apreciați atunci când le folosești prenumele, deoarece declanșează o afiliere la nivel personal. În general, un brand B2C poate folosi prenumele clientului, în timp ce un serviciu corporate (B2B) ar putea să opteze pentru folosirea numelui de familie, pentru că sună mai profesional și formal, dar nu este o regulă. E important să ții cont de caracteristicile și preferințele clienților tăi.

Când trimiți SMS-uri în masă, printr-o aplicație de SMS Marketing, ai posibilitatea de a include variabile care se vor completa automat cu datele din lista de contacte, inclusiv nume sau prenume.

De asemenea, tot la nivel de personalizare, de sărbători sau cu alte ocazii speciale, nu ezita să dai o notă de umor sau una aparte mesajului. Un exemplu de SMS: “Din sacul lui Mos Craciun: până la 40% reducere la pilote, toppere și perne ergonomice. Ultima șansă de a te bucura de prețuri de nerefuzat! [Short Url]”

4. Folosește un număr scurt sau un senderID cu numele brandului.

Consumatorii răspund mai bine atunci când știu de la cine este mesajul. Trebuie să incluzi marca sau numele companiei tale în SMS, deoarece oferă încredere și declanșează o rată mai mare de conversie. Pentru ca utilizatorii să primească mesaje cu numele brand-ului tău la expeditor (ex. sendSMS), senderID-ul trebuie implementat la fiecare operator GSM din țara în care expediezi SMS-uri.

5. Include un Call to Action.

După ce ai spus publicului cât de uimitor este produsul/serviciul tău sau ce ofertă de neratat propui, nu presupune că aceștia vor acționa sau că vor ști ce să facă în continuare. Aparent inutil, apelul la acțiune face, de fapt, o mare diferență în termeni de accesări și conversii. Fără un link scurt către site, utilizatorii amână să acționeze, se întorc la activitățile lor și apoi uită de SMS.

Exemplu de SMS care include pași spre acțiune: “Bun venit in clubul sendSMS! O prima rasplata te asteapta la urmatoarea comanda: voucher de 50 lei. Cod la finalizare comanda: 50SMS. Obtine-l aici: [Link scurt]”.

Oamenii doresc să fie ghidați. Cel mai bun mod este să faci un apel clar la acțiune. „Obține voucherul”, „Click aici”, “Profită acum!”, “Află mai multe” și „Cumpără acum” sunt câteva apeluri la acțiune foarte eficiente.

Template-uri și exemple de mesaje SMS pentru o gamă variată de campanii și nevoi

Când vei folosi SMS-ul în următoarea ta campanie de marketing, folosește sau inspiră-te din template-urile oferite de sendSMS: https://www.sendsms.ro/ro/exemple-sms/

Fiecare template corespunde, ca număr de caractere, unui mesaj SMS de 160 caractere, inclusiv spații, suficiente cât să incluzi esențialul și cei mai importanți factori pentru a converti (vânzări, abonări, descărcări). Desigur, un mesaj SMS poate depăși 160 cc, devenind un mesaj cu mai multe părți, iar utilizatorului îi va apărea 1 mesaj lung pe telefon.

Ai exemple de SMS-uri pentru campanii de reduceri și promoții, pentru recuperarea coșurilor abandonate, programe de loializare, cross-sell și upsell, campanii educaționale și alte tipuri de mesaje de marketing.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Huawei Pura 70 Ultra: primul smartphone care poate trimite imagini prin satelit. Cum funcționează tehnologia
Huawei Pura 70 Ultra: primul smartphone care poate trimite imagini prin satelit. Cum funcționează tehnologia
Huawei a lansat oficial, în China, noua serie de telefoane, Huawei Pura 70. Seria include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Cele mai noi modele de la Huawei au o...
#marketing, #SMS, #Mesaje , #stiri afaceri