Marko Bela da vina pe Emil Boc pentru violentele de la Cluj (VIDEO)

Luni, 17 Martie 2008, ora 12:58
2209 citiri
Marko Bela da vina pe Emil Boc pentru violentele de la Cluj (VIDEO)

Marko Bela, presedintele UDMR, a condamnat, luni, Primaria Cluj, pentru ca a aprobat o contramanifestatie a gruparii "Noii Drepte" in acelasi timp cu manifestatiile festive de ziua maghiarilor.

"In Romania si in Ardeal acestea (manifestatiile festive de ziua maghiarilor - n. red.) au avut loc in conditii demne, conform traditiilor create in anii precedenti, cu participarea autoritatilor", a declarat Bela, mentionand "o exceptie ingrijoratoare" - agresarea unui tanar maghiar de cativa clujeni.

"Eu sper foarte mult ca este vorba de o exceptie", a afirmat, ingrijorat, Bela.

"Politia a actionat foarte promt si operativ, ceea ce este bine, dar nu putem sa nu condamnam, cu toata fermitatea, faptul ca Primaria si primarul din Cluj au autorizat pentru ziua de 15 martie o contramanifestatie a "Noii Drepte". Nu trebuia sa se organizeze", a mai precizat liderul UDMR.

In opinia sa, acest fapt a contribuit la crearea conditiilor unei astfel de agresiuni, sugerand ca ar fi bine "sa fim atenti la aceste miscari extremiste".

Pe de alta parte, Emil Boc, primarul Clujului, considera ca a procedat corect prin faptul ca a permis organizarea actiunii Noii Drepte.

"Autorizatia a fost acordata in conformitate cu legea, neacordarea ei ar fi fost un abuz. Nu aveam nici un motiv legal sa o refuzam, iar incidentele au avut loc dupa manifestatie. Cred ca neacordarea ei ar fi putut fi o sursa de violenta", a declarat Boc.

Pe langa derularea actiunilor prilejuite de ziua maghiarilor, Bela a vorbit si despre organizarea alegerilor locale.

El a precizat ca in judetele in care populatia maghiara depaseste 15% din numarul total al locuitorilor, UDMR isi va desemna un candidat si pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean. In celelalte judete, UDMR va decide daca va desemna sau nu un candidat sau va sustine pe altcineva.

Pentru aliante, Bela a precizat ca este nevoie de aprobarea Consiliului Permanent al UDRM.

"Cu PRM, bineinteles, nu vad nicio ipostaza in care noi am putea colabora. In principiu, putem colabora cu partidele parlamentare si cu partidele de coalitie, dar vom decide de la caz la caz", a mai spus Bela.

Acesta a mentionat ca s-a decis ca pana la 25 martie sa fie depuse toate candidaturile pentru ca in 6 aprilie sa se poata lua decizia referitoare la candidatii UDMR la alegerile locale.

Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Bela, #condamna, #boc, #incident, #Cluj , #Emil Boc