Marko Bela critica indisciplina parlamentarilor Puterii

Marti, 31 Mai 2011, ora 13:06
1297 citiri
Marko Bela critica indisciplina parlamentarilor Puterii

Vicepremierul Marko Bela este nemultumit de activitatea colegilor sai parlamentari din Coalitie si spune ca sistemul de adoptare a legilor este "extrem de bizar", iar sistemul electoral este "extrem de defectuos".

"Avem un sistem extrem de bizar al adoptarii legilor: unele legi sunt adoptate definitiv in Senat, altele in Camera Deputatilor. Daca s-ar pierde majoritatea in una din cele doua Camere, asta ar insemna ca un anumit pachet de legi n-ar putea fi votat de majoritate. Nu cred in acest moment sa avem o astfel de problema. Dupa cum vedeti, unii pleaca, altii vin", a declarat, la RFI, vicepremierul.

In schimb, Marko Bela crede ca "avem o problema in ceea ce priveste stabilitatea partidelor politice. Atunci cand parlamentarii pot iesi dintr-un partid, pot intra in alt partid, asta inseamna ca noi nu prea avem programe si ideologii, doctrine foarte bine inchegate. In plus, ultima data cand am modificat legea electorala, am facut un sistem electoral extrem de defectuos, care nu ne-a ajutat in ceea ce priveste disciplina parlamentara".

Totodata, Marko Bela a criticat si lipsa de disciplina a parlamentarilor Puterii.

"Pe mine nu ma ingrijoreaza ceea ce s-a intamplat ieri la Senat, ma ingrijoreaza faptul ca de luni de zile, nu se reuseste un vot pozitiv asupra unor proiecte nici in Camera Deputatilor si cateodata avem o majoritare aparenta, dar in acelasi timp nu exista o prezenta.

Functioneaza in cazul tuturor parlamentarilor, indiferent daca este vorba de partea guvernamentala sau de Opozitie un anumit populism, mai ales in cazul unor teme mai delicate si in mod incontestabil relatiile inter-etnice in continuare constituie un subiect delicat", explica vicepremierul.

Citeste mai mult despre Marko Bela critica indisciplina parlamentarilor Puterii pe RFI.ro

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Marko Bela UDMR Guvern, #vot Parlament Coalitie, #legi Romania vot Parlament , #guvern